Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti is tudtok "ránézésre"/...

Ti is tudtok "ránézésre"/ utánozva főzni?

Figyelt kérdés

Mármint mondjuk fényképről...

valahogy nekem mindig ment és nem értem hogyan nem lehet, vagy miért értetlenkednek annyit, pl itt:

www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktikak__3091166-hogy-tudok-ilyet-csinalni-kep-alul

Tényleg nem értem... olyan egyszerű az egész...

pedig nem vagyok tapasztalt se, hisz csak 18 éves vagyok, de szerintem ez csak józan paraszti ész kérdése,nem?

2012. jún. 20. 00:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen, mert azt h milyen fűszerek vannak benne azt nem fogod egy képről látni és már nem ugyan az az íze. Meg mondjuk van egy darab sertéshús. Azt sem feltétlen tudod megállapítani h meik része. Meg lehet h amit te egyszerűen megsütsz az pácolva van, elősütve.... stb.

Igen. Ránézésre ugyan az lesz de ízre nembiztos

2012. jún. 20. 00:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Jó, persze vannak határok...de pl ez olyan hogy simán leutánozható és attól, hogy itt megkérdez másokat akkor sem fogja ízre megcsinálni...
2012. jún. 20. 00:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A link rossz de megkerestem a kérdést. Ez nem főzés hanem díszítés. Ezt tényleg le lehet utánozni, de aki még életében nem dolgozott az adott alapanyaggal az nem fogja tudni hogy hogyan használhatja.

1 voltam

2012. jún. 20. 00:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előttem szólóval. A díszítést simán le lehet koppintani, az nem áll semmiből, ha az ember ismeri a különböző alapanyagokat, és nagyjából tudja, hogy mit miből lehet csinálni, na meg persze ha van kézügyessége.

De ha ideteszek egy képet, hogy ezt csináld meg recept nélkül, akkor egy kép alapján ki fogd találni, hogy hogyan kell? Mondjuk ezt:

[link]

Jó, a link címéből ki lehet keresni, hogy hol van ez a kép és mi a recept, de simán ránézésre én mondjuk azt se tudnám, hogy mi ez a kaja, azt meg pláne nem, hogy hogyan kell megcsinálni. A színéből, állagából tudnék tippelni az összetevőkre, de az csak tipp lenne, és szinte kizártnak tartom, hogy ránézés alapján meg lehessen csinálni ugyanezt az ételt.

2012. jún. 20. 00:55
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A főzés NEM józan paraszti ész kérdése,hanem tapasztalat. Fényképről nem lehet főzni. Sőt, a leírásból sem biztos,hogy tetszik a recept.

De ha felteszel egy kérdést,hogyan kell főzni a mindennapos ételeket, pl.zöldborsólevest,nagyon sok különböző választ kapsz.

A szokások és az ízlések különbözők.

2012. jún. 20. 05:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek az előző válaszolókkal. Legalább egyszer látni kell, hogyan készítenek egy lefotózott ételt, és tudni kell a hozzávalókat is.

éppen tegnap néztem a paprika tv-t, megragadott a recept, itt is van a fejemben, mert végig figyeltem, hogy készítik,hogy tálalják.

így már bármikor el tudom készíteni, rögzült a fejemben.

de, ha csak a képet láttam volna a kész remekműről, lövésem sem lenne, hogy miből készülhetett...

Szóval nincs teljesen igazad kedves 18 éves kérdező, még, ha meg is haragszol rám.

egy rántottcsirkét mindenki felismer képről, és el is tudja készíteni:)

2012. jún. 20. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!