Hogyan ismerhetem fel ha szalmonellás egy tojás?
Figyelt kérdés
13 éves lány vagyok.Itt a szünidő,segítek anyukámnak főzni,amíg dolgozik.Szoktam tojásos ételeket készíteniPL:tojásos tészta,tojásleves,rántott hús,tehát amikhez tojást kell használni.Anyu vagy a piacon vesz tojást,vagy a boltban.Van annak bármiyen szaga,vagy az állaga más,ha szalmonellával fertőzött?Köszönöm a válaszokat.2012. jún. 18. 13:37
1/4 anonim válasza:
nem tudod így kiszűrni a szalmonellás tojást, de ha jól tudom az csak nyersen veszélyes, tehát rántott husi és társaiknál nem lényeg h fertőzött-e
2/4 anonim válasza:
Ez nagyon ritka szagánál tuti észreveszed mert rohadt büdös tud az lenni. A házitojásoknál amit a piacon vesztek azoknak kisebb az esélye mert általában azok frissebbek mint a bolti tojások. Így pontosan nem tudom megmondani hogy milyen az de ritka egy eset ez.
3/4 anonim válasza:
A szalmonella hőkezelésnél elpusztul, ezért gond olyan ételeknél van, ahol nyersen használják fel a tojást. De: a bolti tojások többsége szalmonella ellen kezelt is, úgy hogy ne aggódj.
Van, amikor záp a tojás. Azt meg észreveszed, mert eszméletlen büdös kénes szaga van már akkor, amikor feltöröd.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2012. jún. 18. 14:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!