Meg még tovább is ott fog állni a hűtőben, de szerintem ez már nem lesz jó ugye?
2012. jún. 15. 20:56
1/10 anonim válasza:
Attól függ hol tároltad.
De fő a biztonság inkább dobd ki.
2012. jún. 15. 20:59
2/10 anonim válasza:
Egyenként üsd fel egy edénybe. Ha a sárgája külön válik a fehérjétől,akkor még használható. Ha romlott,akkor összefolyt a sárgája és a fehérje,és nagyon büdös.
2012. jún. 15. 21:00
3/10 anonim válasza:
Két hónapig simán eláll a tojás. Üsd fel, aztán meglátod.
2012. jún. 15. 21:02
4/10 anonim válasza:
Dehogy kell, semmi baja.
2012. jún. 15. 21:03
5/10 anonim válasza:
Ha nem volt megmosva, vagy fertőtlenítve, vagy nem ózon- vagy UV kezelt, hanem csak úgy van, ahogy a tyúk kitojta, és hűtőben volt, akkor jónak kell lenni. Úgy nehezen romlik meg.
De amúgy tényleg, egyesével kell felütni, ha rossz, az határozottal látszik érződik rajta.
2012. jún. 15. 21:23
6/10 anonim válasza:
Nem kell kidobni, hűtőben simán eláll. Többször is ettem már keményre főzött tojást, semmi baja nem volt. Ha már túl öreg, akkor könnyű lesz, és ha leteszed, úgy mozog, mint egy keljfeljancsi. Na ilyenkor ki lehet dobni.
2012. jún. 15. 21:25
7/10 anonim válasza:
Üsd fel és nézd meg nem záp-e ha nem akkor semmi baja nincsen.
2012. jún. 15. 21:25
8/10 lulukaa4 válasza:
Hát sztem én kidobnám.. xD egy hónapos tojást biztos nem enném meg xDDD pf...
2012. jún. 15. 22:03
9/10 anonim válasza:
Tedd vízbe, amelyik feljön az már nem jó, de ha felütöd és a sárgája szépen egyben marad és a tojás szagtalan, akkor semmi baja.
2012. jún. 16. 07:09
10/10 anonim válasza:
Ha tudnád, hogy régen hogy ettek télen tojást, pedig ettek. meszes vízbe mártották a tojást,- egészen késő ősszel, vagyis ameddig még tojtak a tyukicák,-leszárítva szalma közé egy kosárba tették és fagymentes helyen a fészerben tartották, egészen adddig, míg télutóban-tavaszelején el nem kezdtek újra tojni a tojást , nem tyúkot:)).Hűtőről nem is hallottak...
A tojások szavidő dátumozása is pár éves Eu-s előírás, régen soha nem volt a boltban vett tojásokon sem.
A hőtőben tárolt tojás biztonsággal fogyasztható egy hónap lejárati idő után is.
Azt már többen leírták, hogy lehet megállapítani a felhasználhatóságát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!