Dzsemfix 3:1-el készített lekvárokat meddig lehet tárolni?
Milyen lekvárokat lehet még készíteni az eper,barack és szilván kívül?
Te hogyan készíted el?
Második!!!
Ha megkérdezhetem, milyen ez a dinnyehéj lekvár, és hogy kell?
Köszi, első voltam.
Itt van a dinnyehéj lekvár receptje. Ezt is dzsem-fix-el raktam el, és nagyon finom lett. De tettem el úgy is, hogy feldúsítottam dinnyehéjjal más gyümölcsöt is, mondjuk szilvát, vagy körtét, vagy almát. Annak megfelelően fűszereztem be, citromhéjjal, szegfűszeggel, vagy fahéjjal, ami a fő gyümölcs volt benne.
A dzsemfix valójában zselatin. A lekvár hamarabb kész ugyan,de süteménybe nem használható,mert kiolvad belőle a zselatin és eláztatja a sütit.
Minden gyümölcslekvárt régi recept szerint sütőben készítek.
Egy nagyobb edénybe,tepsibe teszem a gyümölcsöt,és alacsony hőfokon főzöm a sütőben. Kevergetni nem kell. Ha már kezd sűrűsödni,beleteszem a szükséges cukrot,és sűrűre sütöm.
Forrón üvegekbe teszem,lekötöm és száraz dunsztba rakom.
Van olyan barack,meggy,szilvalekvárom,ami 6-7 éves és még mindig finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!