Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Dzsemfix 3:1-el készített...

Dzsemfix 3:1-el készített lekvárokat meddig lehet tárolni?

Figyelt kérdés

Milyen lekvárokat lehet még készíteni az eper,barack és szilván kívül?

Te hogyan készíted el?



2012. jún. 15. 14:50
 1/8 anonim ***** válasza:
ezt a fixet még nem próbáltam, de lehet málna, meggy, narancs, bodza,ribizli lekvárt is készíteni.
2012. jún. 15. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem van ami 5-6 éves, és semmi baja nincsen. Szoktam készíteni, meggy, cseresznye, alma, körte, szeder, ribizli lekvárokat. Sőt, tavaly tettem el dinnyehéj lekvárt is, és az is nagyon finom lett.
2012. jún. 15. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Második!!!

Ha megkérdezhetem, milyen ez a dinnyehéj lekvár, és hogy kell?

Köszi, első voltam.

2012. jún. 15. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Itt van a dinnyehéj lekvár receptje. Ezt is dzsem-fix-el raktam el, és nagyon finom lett. De tettem el úgy is, hogy feldúsítottam dinnyehéjjal más gyümölcsöt is, mondjuk szilvát, vagy körtét, vagy almát. Annak megfelelően fűszereztem be, citromhéjjal, szegfűszeggel, vagy fahéjjal, ami a fő gyümölcs volt benne.

[link]

2012. jún. 15. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Vagy, itt van még egy.

[link]

2012. jún. 15. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Köszönöm, jön a dinnyeszezon ezt kipróbálom! :)
2012. jún. 15. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

A dzsemfix valójában zselatin. A lekvár hamarabb kész ugyan,de süteménybe nem használható,mert kiolvad belőle a zselatin és eláztatja a sütit.

Minden gyümölcslekvárt régi recept szerint sütőben készítek.

Egy nagyobb edénybe,tepsibe teszem a gyümölcsöt,és alacsony hőfokon főzöm a sütőben. Kevergetni nem kell. Ha már kezd sűrűsödni,beleteszem a szükséges cukrot,és sűrűre sütöm.

Forrón üvegekbe teszem,lekötöm és száraz dunsztba rakom.

Van olyan barack,meggy,szilvalekvárom,ami 6-7 éves és még mindig finom.

2012. jún. 15. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
A sütőben készült lekvár is biztosan nagyon finom, de szerintem macerásabb elkészíteni. A dzsem-fix-es lekvárt mindig a kihűlt süteményre kenem, és akkor nem áztatja el.
2012. jún. 15. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!