Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet abból bármi bajom, ha...

Lehet abból bármi bajom, ha "sok" őrölt fahéjat eszem?

Figyelt kérdés
A sokat azért tettem idézőjelbe, mert relatív ugye. Körülbelül 1-2 nap alatt egy-két jó késhegynyit. Nem üresen eszem persze, kukoricapehellyel és tejjel. Viszont nyersen, tehát nem megsülve, stb... csak rászórva. Lehet ebből bármi bajom? Egészséges ez?

2012. jún. 6. 16:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Én amikor kicsi voltam úgy ettem h egy csésze cukorba elkeverve. Ahogy a palacsintába, tejberizsre teszik. De volt h 5 kis csészét is. Nem lett semmi bajom
2012. jún. 6. 16:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen lehet! fahéj szagu lesz a leheleted!
2012. jún. 6. 16:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
2 Az nem baj :D Jobb mintha büdös lenne XD
2012. jún. 6. 16:07
 4/8 tetro ***** válasza:
100%
igen, a sok az relatív. ciánból pl sok a késhegynyi. fahéjból viszont kanál szám sem számítana soknak.
2012. jún. 6. 16:14
 5/8 anonim ***** válasza:
miért lenne bajod? én mindig csak rászórom a túró gombócra, palacsintára blabla, amire lehet.
2012. jún. 6. 16:17
 6/8 anonim ***** válasza:
A sok fahéj károsítja a májat, és a véralvadást gátolja a kumarin tartalma miatt. Egy 50 kg.-os embernek a napi adagja ne lépje túl, az 5 mg.-ot, azt ajánlják.
2012. jún. 6. 16:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Próbáld a Cinnamon Challenge-et ;P
2012. jún. 6. 16:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Egészségedre, ennyitől nem lesz semmi bajod. :) Ha minden nap kanálszámra ennéd, akkor bizony bajt okozna a kumarin, de ez is csak a cassia fahéjra igaz, ez az édeskésebb, ismertebb fajta, amit általában fahéj néven árulnak. (Az igazi - ceyloni - fahéj intenzívebb, kevésbé édes, inkább földes ízű.)
2012. jún. 6. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!