Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pikans csirke, hogyan?

Pikans csirke, hogyan?

Figyelt kérdés
etteremben ettem ,csirke darabok nagyon csiposen.van valakinek otlete hogy hogyan lehetne elkesziteni.
2009. júl. 1. 14:12
 1/2 anonim ***** válasza:
Kinaiban?
2009. júl. 1. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

csípős csirkemell


Hozzávalók:

2 kisebb csirkemell,

2 dl joghurt (vagy kefir, házi aludttej),

3 gerezd fokhagyma,

1 hosszú csöves csípős paprika,

2 evőkanál olaj,

1 mokkáskanál liszt,

ízlés szerint só és törött fehér bors.


Elkészítés:


A csirkemelleket kicsontozom, bőrüket lehúzom, a húst vékony csíkokra metélem, majd a forró olajon állandó keverés közben fehéredésig pirítom. Azután rászórom a lisztet, hozzáteszem a megmosott, nagyon vékonyra karikázott csípős paprikát, a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. Megsózom, megborsozom, és néhány percig együtt pirítom. Ezután ráöntöm a joghurtot és fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára párolom, végül zsírjára sütöm (sűrű legyen a mártás alatta). Burgonyalángos vagy petrezselymes párolt rizs illik mellé.


Elkészítés ideje: 40perc

2009. júl. 1. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!