Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gombát lehet grillen sütni?...

Gombát lehet grillen sütni? Hogy kell befűszerezni?

Figyelt kérdés
Kerti sütögetést tervezünk, lesz 1 vegetáriánus vendég is, neki szeretnék gombát sütni, de még sosem csináltam. Milyen fűszerek passzolnak hozzá?
2009. jún. 29. 12:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Én a gombát simán nyársra tűzőm karikára vágott vörös hagymával, paprikával felváltva. Legutóbb volt cukkini és padlizsán is a nyárson. Én szeretem így, (igaz nem vagyok vegetáriánus és szalonnát is teszek a gombák közé :D)

Én friss petrezselyemzölddel kínáltam, de sztm, bármilyen zöld fűszer jó hozzá. Sőt, lehet fűszeres vajat csinálni hozzá (ha megeszi a vega ismerősöd a vajat) és amikor forrón levetted a grillről azzal bekenni.

Próbáld még ki a boltokban kapható pesztót is, ugyan én még igy nem próbáltam, de jó ötletnek tűnik ;)

2009. jún. 29. 12:57
 2/5 anonim válasza:
Mi fűszer nélkül szoktuk a gombát, paprikát, paradicsomot, padlizsánt, cukkinit a grill rácsra tenni és fűszer nélkül is isteni finom lesz!!!( de ha nagyon szeretnél fűszer a grill fűszerkeverékeknél a nagyobb boltokban szokott lenni kifejezetten zöldségekre való) De adhatsz neki sajtot is, az is nagyon finom grillezve!!
2009. jún. 29. 14:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam hogy egy nagyobb darab alufóliát keresztben ketté hajtok, a két széleit 1-2 centis sávban felhajtom, így kapok egy kis tasakot. Egy tálkába készítek olajos fűszeres pácot (múltkor csak kaprot és vegetát tettem az olajba) jól megforgatom benne a megtisztított gombafejeket, amiket ezután az alufólia tasakba dobálok, és a maradék pácot ráöntöm, majd a 4. oldalán is felhajtom a fóliát. Az így kapott kis csomagot a parázsba teszem, ahol saját fűszeres gőzében istenire párolódik a gomba. Próbáld ki nyugodtan, itt nem kell attól félni, hogy odaég a gomba, vagy leesik a nyársról.
2009. jún. 29. 14:45
 4/5 anonim válasza:
Én úgy szoktam,hogy a gomba fejekbe oregánóval fűszerezett reszelt sajtot rakok,jó sokat,aztán ráteszem a rácsra,hagyom kicsit sülni,és tádámm,már kész is :) Mennyei:)) de amúgy sajt helyett juhtúrót is tehetünk bele,és az se rossz :D
2009. jún. 29. 19:55
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket!
2009. jún. 30. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!