A banán és a gesztenye íze harmonizál egymással?
Amennyiben fagylaltról van szó én kérnék egy gombóc banánt és hozzá egy gombóc gesztenyét, DE ha tortárol vagy sütiről van szó, akkor nekem nem nagyon jönne be.
Az előttem szólónak igaza van ... ízléssekkel nem lehet vitatkozni; kinek mi tetszik!
Szerintem nem.
A banánnak nagyon intenzív illata/íze van, és kevés dolog, amivel együtt jó. Leginkább csak más déligyümölcsökhöz passzol, én még almával sem szeretem keverni, pedig sokan kockázzák együtt a kettőt gyümölcssalátába.
A gesztenye, mint massza, képes magába szívni más illatokat vagy szagokat. Pl beteszed hűtőbe a gesztenyepürét úgy, hogy nincs letakarva, és szintén takarás nélkül van a hűtőben pörkölt is, akkor pár órán belül magába szívja a gesztenye a pörkölt szagát, és azt nem kellemes megenni... Ugyanígy, ha banán van mellette a hűtőben, annak az illatát is összeszedi. Az is borzasztó.
Ugyanilyen érzésem lenne, ha egy direkt banános-gesztenyemasszás sütit vagy édességet készítenék.
Óvatosan tehát! Egyébként hogy képzelted összepárosítani, milyen édesség formájában?
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Bababarát tortát szeretnék sütni a gyermekem 1. szülinapjára. A nagy kedvenc a banán és a gesztenye, de soha nem próbáltam még együtt, ezért a kérdés.
Egy falat masszát és banánt kutyulj össze reggel, és később ha kissé összeértek az ízek, akkor kóstold meg, hogy finom-e!
Ha nem, akkor biztosabb, ha simán gesztenyekrémesre csinálod, és tortaszeleteléskor díszítésnek teszed mellé a friss banánt pl félbevágva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!