Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudok csokival írni...

Hogyan tudok csokival írni egy süti tetejére?

Figyelt kérdés
Eddig csak cukormázzal próbálkoztam. Azt ugye írókába töltöttem. Az olvasztott csokinál ez megoldható? Kicsit várok,hogy hűljön, és mielőtt megdermed, beletöltöm? Ti hogyan szoktátok?
2012. máj. 1. 12:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Ugyan úgy tudsz vele írni mint a cukormázzal.Igen érdemes folyamatos kevergetés mellet kicsit hűlni hagyni, egyrészt hogy a kezed ne égjen meg, meg ha zacskót használsz könnyen megolvadhat.

Én habtejszínnel szoktam a csokit olvasztani, így lassabban dermed, van idő dolgozni vele.

Illetve a díszitésnél nagyon jól alkalmazható a sima szőr festő ecset, ha kimondottan valami mintát akarok, akkor vékony ecsettel szoktam a kontúrt megrajzolni, vastaggal színezni.Mintha temperával papírra festenék. :)

2012. máj. 1. 12:47
 2/3 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy, vagy töltsd egy nylon zacskó csücskébe, és a csücskön csinálj egy pici lyukat. Úgy nyomd ki a csokit belőle.
2012. máj. 1. 12:48
 3/3 anonim ***** válasza:
49%
9 dkg étcsokit olvassz fel, majd keverj hozzá 2-3 teáskanál lisztet, és 1 nagy evőkanál mézet. Öntsd sütőpapíros tepsire, és várj egy kicsit, amíg megszilárdul. Ezután gyúrható, formázható lesz, szépen kiformázhatod belőle a betűket. Próbáld ki, nagyon szép és finom lesz az eredmény!
2012. máj. 2. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!