Írnátok légyszíves olyan egyszerű süti receptet amibe nem kell tej se tejszín?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Egyszerű diós sütemény /Tej-és tojásmentes!/
Hozzávalók:
15 dkg margarin
20 dkg darált dió
10 dkg cukor vagy 5 dkg fructoz
10 dkg Coelipan liszt
reszelt citromhéj
1 csomag sütőpor
A margarint a cukorral kikeverjük, apránként hozzáadjuk a a sütőporral elkevert lisztet, a citromhéjat, s végül a darált diót. Kivajazott őzgerinc formába tesszük és előmelegített sütőben közepesen mérsékelt lángon / 180 C / tűpróbáig sütjük. Tetejét leönthetjük csokimázzal, vagy a kihűlt süteményt felszeleteljük és a szeletek egyik felét vaníliás pudinggal megkenve, ismét összeillesztjük a szeleteket.
Szilvalekváros-kakaós-fahéjas muffin
15dkg rizsliszt
10-15dkg burgonyakeményítő
15dkg Liga margarin
15 dkg cukor
3tojás
pici szódabikarbóna
egy mokkáskanálnyi őrölt fahéj
két evőkanál szilvalekvár
2-3 evőkanál kakaópor
elkészítés.
A liszteket összevegyítjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a fahéjat. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a kakaóport is, jól elkeverjük, ezután kerül bele a lisztkeverék, amivel tovább kavargatjuk, ha szükséges tejjel lazítjuk, majd beletesszük a szilvalevárt is, és azzal is jól elkevewrjük. Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét is. Papírral kibélelt muffinsütőbe lapátoljuk, közepes lángon kb 20-25 perc alatt készre sütjük, mielőtt kivesszük tűpróbát teszünk.
Zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
- 2 cs nagyon forró víz
- 1 szűk ek szárított élesztő
- 2 ek méz
- 2 cs zabpehelyliszt
- 2 cs teljes őrlésű búzaliszt
- 3/4 tk só
Oldjuk fel az élesztőt a vízben, keverjük bele a mézet, majd hagyjuk állni 5 percig. Majd a felfuttatott élesztőt keverjük el a zabpehelyliszttel egy nagy tálban, tegyünk hozzá egy csészével a teljes őrlésű lisztből és 150-szer keverjük meg. Ezután tegyük bele a maradék lisztet. Kiolajozott sütőlemezre 1/4 csészényi adagokat tegyünk, majd hagyjuk kelni 20-30 percig. 230 °C-on 15 percig süssük. Akkor jó, ha kicsit berepedezik és megpirul. Ha akarjuk, helyettesíthetjük a mézet 8-10 összeturmixolt datolyával is.
Kukoricás süti
Hozzávalók:
- 2 cs kukoricadara
- 2 cs zabpehely
- 1/2 cs kókuszreszelék
- 1 tk só
- 2 1/4 cs forró víz
- 1/2 cs mazsola
Keverjük össze a kukoricadarát, a zabpelyhet, a kókuszt és a sót. A mazsolát pedig enyhén turmixoljuk össze a mazsolával, és hagyjuk állni néhány percig. Evőkanálnyi adagokat helyezzünk sütőlemezre, majd 160-170 °C-os sütőben addig süssük, amíg az alja aranybarna nem lesz (kb. 45 perc). Lekvárral fogyasztva ajánljuk.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A kedvenc receptem:
50 dk margarint 20 dk cukorral habosra keverek(lehet több is ,de én nem szeretem nagyon édesen).
Teszek hozzá 80 dk símalisztet, 1 cs sütőport,30 dk ételkeményítőt,és annyi vizet ( 4-5 kanál ),hogy összetudjam gyúrni.
Cipókat formálok belőle,és félórára a hűtőbe teszem.
Ez az alap.De ha kevesebb lisztet teszek bele,akkor amennyi lisztet elvettem annyi diót,mogyoró,mandulát,kókuszt teszek bele.Vagy az egyik cipóba kakaót gyúrok.Így többféle alaptésztám lesz.
A gyúródeszkát belisztezem,a tészta tetejére folpackot teszek és kinyujtom.
A kinyujtott tésztát vagy kiszaggatom aprósüteménynek,vagy lapokban megsütöm.
Az aprósüteményekre,ha van időm teszek mandulaforgácsot,valamilyen szines cukrot stb.
Az aprósütemény szaggatásakor leeső maradékot külön-külön összegyúrom,egymásra helyezve kinyujtom,hengert formálok belőle,majd azt késsel darabokra vágom,a vágott felével teszem a tepsire és megsütöm.
De a tésztából készithetek gombócokat is,és azok tetejére cukrozott gyümölcsöt teszek,vagy a közepébe kevés lekvárt.
Ha lapokban sütöm ki,azokat valamilyen főzött krémmel megtöltöm,és bevonom cukor vagy csokimázzal.Másnap szelem föl.
Ha valamilyen linzert készítek,melybe tej kell a recept szerint,tej helyett vizet teszek bele,mert így omlósabb lesz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Tarka-barka süti
16dkg margarin
25dkg porcukor
4tojás
reszelt citromhéj
25dkg liszt
fél sütőpor
2ek kakaópor
A margarint a porcukorral habosra kell keverni,utána egyenként bele a tojásokat(ha egyszerre teszed bele akkor sem történik semmi)utána a reszelt citromhéjat majd a lisztet és a stőport. A tésztát elkell felezni az egyik felébe bele a kakaóport én még rumot szoktam a kakaósrészbe tennni néha fahéjat is.Felválta 1világos 1 sötét kanál tészta. Kb 170fokon szoktam süni olyan 20 perc.Nagyon finom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!