Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok légyszíves olyan...

Írnátok légyszíves olyan egyszerű süti receptet amibe nem kell tej se tejszín?

Figyelt kérdés
Aki tud ilyeneket,légyszi írja le! nagyon köszönöm!
2009. jún. 21. 17:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyszerű diós sütemény /Tej-és tojásmentes!/


Hozzávalók:


15 dkg margarin

20 dkg darált dió

10 dkg cukor vagy 5 dkg fructoz

10 dkg Coelipan liszt

reszelt citromhéj

1 csomag sütőpor


A margarint a cukorral kikeverjük, apránként hozzáadjuk a a sütőporral elkevert lisztet, a citromhéjat, s végül a darált diót. Kivajazott őzgerinc formába tesszük és előmelegített sütőben közepesen mérsékelt lángon / 180 C / tűpróbáig sütjük. Tetejét leönthetjük csokimázzal, vagy a kihűlt süteményt felszeleteljük és a szeletek egyik felét vaníliás pudinggal megkenve, ismét összeillesztjük a szeleteket.



Szilvalekváros-kakaós-fahéjas muffin

15dkg rizsliszt

10-15dkg burgonyakeményítő

15dkg Liga margarin

15 dkg cukor

3tojás

pici szódabikarbóna

egy mokkáskanálnyi őrölt fahéj

két evőkanál szilvalekvár

2-3 evőkanál kakaópor



elkészítés.

A liszteket összevegyítjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a fahéjat. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a kakaóport is, jól elkeverjük, ezután kerül bele a lisztkeverék, amivel tovább kavargatjuk, ha szükséges tejjel lazítjuk, majd beletesszük a szilvalevárt is, és azzal is jól elkevewrjük. Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét is. Papírral kibélelt muffinsütőbe lapátoljuk, közepes lángon kb 20-25 perc alatt készre sütjük, mielőtt kivesszük tűpróbát teszünk.



Zabpelyhes keksz

Hozzávalók:


- 2 cs nagyon forró víz

- 1 szűk ek szárított élesztő

- 2 ek méz

- 2 cs zabpehelyliszt

- 2 cs teljes őrlésű búzaliszt

- 3/4 tk só


Oldjuk fel az élesztőt a vízben, keverjük bele a mézet, majd hagyjuk állni 5 percig. Majd a felfuttatott élesztőt keverjük el a zabpehelyliszttel egy nagy tálban, tegyünk hozzá egy csészével a teljes őrlésű lisztből és 150-szer keverjük meg. Ezután tegyük bele a maradék lisztet. Kiolajozott sütőlemezre 1/4 csészényi adagokat tegyünk, majd hagyjuk kelni 20-30 percig. 230 °C-on 15 percig süssük. Akkor jó, ha kicsit berepedezik és megpirul. Ha akarjuk, helyettesíthetjük a mézet 8-10 összeturmixolt datolyával is.



Kukoricás süti

Hozzávalók:


- 2 cs kukoricadara

- 2 cs zabpehely

- 1/2 cs kókuszreszelék

- 1 tk só

- 2 1/4 cs forró víz

- 1/2 cs mazsola


Keverjük össze a kukoricadarát, a zabpelyhet, a kókuszt és a sót. A mazsolát pedig enyhén turmixoljuk össze a mazsolával, és hagyjuk állni néhány percig. Evőkanálnyi adagokat helyezzünk sütőlemezre, majd 160-170 °C-os sütőben addig süssük, amíg az alja aranybarna nem lesz (kb. 45 perc). Lekvárral fogyasztva ajánljuk.

2009. jún. 21. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm! azért még várom az ötleteket!
2009. jún. 21. 17:51
 3/4 anonim ***** válasza:

A kedvenc receptem:

50 dk margarint 20 dk cukorral habosra keverek(lehet több is ,de én nem szeretem nagyon édesen).

Teszek hozzá 80 dk símalisztet, 1 cs sütőport,30 dk ételkeményítőt,és annyi vizet ( 4-5 kanál ),hogy összetudjam gyúrni.

Cipókat formálok belőle,és félórára a hűtőbe teszem.

Ez az alap.De ha kevesebb lisztet teszek bele,akkor amennyi lisztet elvettem annyi diót,mogyoró,mandulát,kókuszt teszek bele.Vagy az egyik cipóba kakaót gyúrok.Így többféle alaptésztám lesz.

A gyúródeszkát belisztezem,a tészta tetejére folpackot teszek és kinyujtom.

A kinyujtott tésztát vagy kiszaggatom aprósüteménynek,vagy lapokban megsütöm.

Az aprósüteményekre,ha van időm teszek mandulaforgácsot,valamilyen szines cukrot stb.

Az aprósütemény szaggatásakor leeső maradékot külön-külön összegyúrom,egymásra helyezve kinyujtom,hengert formálok belőle,majd azt késsel darabokra vágom,a vágott felével teszem a tepsire és megsütöm.

De a tésztából készithetek gombócokat is,és azok tetejére cukrozott gyümölcsöt teszek,vagy a közepébe kevés lekvárt.

Ha lapokban sütöm ki,azokat valamilyen főzött krémmel megtöltöm,és bevonom cukor vagy csokimázzal.Másnap szelem föl.

Ha valamilyen linzert készítek,melybe tej kell a recept szerint,tej helyett vizet teszek bele,mert így omlósabb lesz.

2009. jún. 21. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Tarka-barka süti

16dkg margarin

25dkg porcukor

4tojás

reszelt citromhéj

25dkg liszt

fél sütőpor

2ek kakaópor


A margarint a porcukorral habosra kell keverni,utána egyenként bele a tojásokat(ha egyszerre teszed bele akkor sem történik semmi)utána a reszelt citromhéjat majd a lisztet és a stőport. A tésztát elkell felezni az egyik felébe bele a kakaóport én még rumot szoktam a kakaósrészbe tennni néha fahéjat is.Felválta 1világos 1 sötét kanál tészta. Kb 170fokon szoktam süni olyan 20 perc.Nagyon finom:)

2009. jún. 24. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!