Hogy kell angol pudingot csinálni? (az a gőzölős fajta)
én lefordítottam neke egy angol receptet töbebt nem is találtam.minden esetre próbálkozz mielőtt a vendégekét készíted és ha nem megy akkor szeritnem a legjobb ha egy itthoni finomsággal lepnéd meg őket pl.somlói galuska....
hozzávalók: 5 evőkanál kukoricaliszt
3/4 bögre cukor
1 csipet só
3 csészéyni -cream milk?? krém tej? talán tejszínnel lehet helyettesiteni vagy elég a tej nem tudom:s
16 gramm(1uncia)étcsokoládé(végén)
2 evőkanál vanília eszencia
(tejszínhab,pirított mandula,dió)
elkészítési mód:Keverd össze a kukoricalisztet a cuukrot és a sót 1/2 bögre tejjel egy edényben.(azt tanácsolom hogy először kevesebb tejjel keverd el teljesen és lassan add hozzá a többi tejet.majd közepes lángon forrald fel.közben folyamatosan kavargasd h lene égjen.húzd le a tűzről és keverd bele a csokit(ha kevésnek érzed akkro tehetsz még bele)majd hagyd állni 5 percet amíg elolvad.amíg langyos verd fel habverővel.tedd vissza közepes lángra.amikor elkezd sűrűsödni és forrni,húzd lejjebb a lángot. Csökken a forrás mértéke,kb 8 perc folyamatos forralás kell még így neki.Húzd le alángról és kavard bele a vaníliát,majd oszd el kis tálkákba,fedd le őket és tedd a hűvösre.Tálald tejszínhabbal,mandulával vagy dióval ízlés szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!