Ha a tegnap vásárolt marhahúsban barna foltok lettek, az normális vagy megromlott?
Figyelt kérdés
2009. jún. 21. 09:05
1/2 anonim válasza:
Ott besötétedhet a hús, ahol levegő érte, ez sima oxidációs folyamat.
Ha megszagolod és nem büdös, akkor nyugodtan csináld meg.
2/2 anonim válasza:
Attól függ, hol vannak a barna foltok.
Ha azon a helyen, ahol megvágták neked a húst, akkor normális. Az izomban található mioglobin oxigénnel érintkezve oxomioglobinná alakul, ami egy barna dolog.
Ha viszont a friss metszéslapon, amit ejtesz is barna, akkor az metmioglobin, ami tárolás közben alakul ki és nem túl egészséges. De ettől függetlenül még ehető egy darabig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!