Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha a tegnap vásárolt marhahúsb...

Ha a tegnap vásárolt marhahúsban barna foltok lettek, az normális vagy megromlott?

Figyelt kérdés
2009. jún. 21. 09:05
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ott besötétedhet a hús, ahol levegő érte, ez sima oxidációs folyamat.

Ha megszagolod és nem büdös, akkor nyugodtan csináld meg.

2009. jún. 21. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hol vannak a barna foltok.

Ha azon a helyen, ahol megvágták neked a húst, akkor normális. Az izomban található mioglobin oxigénnel érintkezve oxomioglobinná alakul, ami egy barna dolog.

Ha viszont a friss metszéslapon, amit ejtesz is barna, akkor az metmioglobin, ami tárolás közben alakul ki és nem túl egészséges. De ettől függetlenül még ehető egy darabig.

2009. jún. 21. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!