Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leveles tésztábòl mit...

Leveles tésztábòl mit tudnék késziteni?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 10. 20:04
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]

Nekem ez a kedvencem. De finom volt úgy is, hogy tejföllel megkentem, bacont és lilahagymát szórtam rá és megsütöttem.

Ennél egyszerűbb, ha négyzet alakúra vágod, feta sajtot teszel bele (az elég sós), félbehajtod, megkened tojással a tetejét, magokat szórsz rá és megsütöd. Vagy lekvárt teszel bele, és akkor édes. Vagy édes-mazsolás túrót.

Kicsit bonyolultabb: sózz be tonhalat, szórj rá petrezselymet, tegyél rá egy kávéskanál vajat (hidegen), ezt csomagold be leveles tésztába, és sütőben süsd meg. Nagyon finom párolt zöldséggel.

2012. ápr. 10. 20:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Én kinyújtom, tojássárgájával megkenem, megsózom, megszórom reszelt sajttal (ha egy kis füstölt is van benne, még finomabb lesz), majd derelyevágóval felcsíkozom kis rudacskákra. Be a sütőbe, negyed óra alatt közepes lángon megsül és isteni sajtos rudacska lesz belőle. Sokáig eláll, de hamar elfogy.
2012. ápr. 10. 20:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Krémes lapnak is megsütheted, és megtöltöd.

Ha vastagabbra hagyod kinyújtás során, a tetejét megszórod reszelt sajttal és pogácsának kisszagva sütöd.

2012. ápr. 10. 20:36
 4/7 anonim ***** válasza:
pogácsa, virslis roló, sajtosrúd, most aktuális sonkás-tejfölös batyu.
2012. ápr. 10. 20:39
 5/7 anonim ***** válasza:
a kakaós csigát abból csinálják a pékségek:D
2012. ápr. 10. 20:40
 6/7 anonim ***** válasza:
2012. ápr. 11. 09:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Egy fincsi, gyors rétest. Mondjuk túrósrétes :)

Esetleg mennyei vargabéles muffint.

Hozzávalók (12 nagy muffinhoz):

10 dkg cérnametélt,

40 dkg tehéntúró,

15 dkg porcukor,

1 csomag vaníliás cukor,

1 citrom reszelt héja,

10 dkg mazsola (kihagyható),

2 tojás,

1 evőkanál vaj megolvasztva,

2 evőkanál tejföl,

réteslap,

sűrű baracklekvár.

Elkészítés:

1. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük.

(Véletlenül sem szabad túlfőzni, rugalmasak maradjanak a tésztaszálak!)

2. A tojásokat kettéválasztjuk.

3. A tojásfehérjékből 2 evőkanál cukorral kemény habot verünk.

4. A túrót összekeverjük a megmaradt cukorral, vaníliás cukorral, a jól megmosott mazsolával, a 2 tojássárgájával és a reszelt citromhéjjal.

5. A megfőtt tésztát leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, hogy kihűljön, aztán a túróba keverjük.

6. A túrókrémbe óvatosan beleforgatjuk a fölvert tojásfehérjét.

7. A muffintepsi mélyedéseit kivajazzuk.

8. A réteslapokból két réteget teszünk egymásra egy gyúródeszkán.

9. A fölső lap tetejét vékonyan bekenjük az olvasztott vajjal elkevert tejföllel.

10. Erre még egy réteslapot fektetünk.

11. Az így rétegezett réteslapból akkora darabokat vágunk le, amekkorákkal ki lehet bélelni a muffintepsink mélyedéseit.

(Én úgy "szabtam" méretre a réteslapot, hogy elővettem egy a muffintepsi mélyedésébe illő muffinsütésre használt papírkosárkát, azt szétterítettem, és szabásmintának használtam.)

12. A réteslapdarabokkal kibéleljük a tepsi mélyedéseit.

13. Mindegyik réteskosárkát telemerjük a túrós töltelékkel, aztán 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 percig sütjük.

(Ha túl hamar barnul a teteje, alufóliával letakarjuk.)

14. A 15 perc letelte után mindegyik muffinunk tetejét középen picit benyomjuk egy kiskanállal, hogy egy pici mélyedés keletkezzen, a mélyedésekbe egy mokkáskanál baracklekvárt kanalazunk, és a süteményt még kb. öt percre visszatesszük a sütőbe.

(Ezt a lekvározást minél gyorsabban végezzük el, hogy a muffinok nehogy kihűljenek közben.)

A megsült vargabélest 10-15 percig állni hagyjuk, aztán vesszük ki óvatosan a tepsiből.

2012. ápr. 12. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!