Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Füstölt sonka sütése?

Füstölt sonka sütése?

Figyelt kérdés
Felszeleteltem a sonkát.Hogy süssem meg?Pároljam meg vízen aztán tegyek alá zsírt úgy süssem?
2012. ápr. 6. 17:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Én előbb mindig megfőzöm a füstölt sonkát, mielőtt megsütöm, mert szerintem amúgy kemény marad.
2012. ápr. 6. 17:29
 2/6 anonim válasza:
Tipp: kívánt szélességre szeleteld fel a sonkát tedd be a mikroba lefedve és úgy "főzd" a saját levében kicsit és utána azonnal forró zsirban-olajban barnára,így több íz marad benne szerintem.Vigyázz amikor a zsirba-olajba teszed,mert spriccelhet,legyen kéznél fedő de csak addig legyen rajta amíg nagyon serceg.
2012. ápr. 6. 17:46
 3/6 anonim ***** válasza:
a nyers sonkát tedd nem túl forró zsírra. így is lehet, hogy fröcsögni fog egy kicsit, mert nyilván van víztartalma. gyorsan süssél mindkét oldalára egy piroskás kérget, hogy összehúzza a rostokat. ezután egy nagyon kevés vízzel fedő alatt párold puhára, majd ha puha süssed vissza teljesen zsírjára.
2012. ápr. 6. 18:02
 4/6 doboszoli ***** válasza:
A mikrós megoldás is ígéretesen hangzik, én az utolsó válaszoló módszerével sütöm. Az "előbb megfőzni" dolgot úgy a sonkánál, mint egyéb húsoknál(pl. csülök) merényletnek tartom.
2012. ápr. 7. 06:11
 5/6 anonim ***** válasza:
amen:)
2012. ápr. 7. 07:15
 6/6 doboszoli ***** válasza:
Mindörökké öre...izé gyermekem!DD)
2012. ápr. 7. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!