Mennyi az a 1dk szalakali?
Figyelt kérdés
hogyan merjem ki? pl kiskanal hegyen?2012. ápr. 6. 16:21
1/6 anonim válasza:
1 púpozott evőkanál liszt = 2 dkg
1 csapott evőkanál liszt = 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa = 1,8 dkg
1 csapott evőkanál zsemlemorzsa = 1,2 dkg
1 púpozott evőkanál búzadara = 2 dkg
1 csapott evőkanál búzadara = 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál só = 2 dkg
1 csapott evőkanál só = 1,5 dkg
1 csapott teáskanál só = 1 dkg
1 púpozott evőkanál cukor = 2 dkg
1 csapott evőkanál cukor = 1,5 dkg
1 evőkanál olaj = 1,5 dkg
1 evőkanál vaj = 2,5 dkg
1 evőkanál zsír = 2,5 dkg
2/6 A kérdező kommentje:
koszi a gyors a valaszt de most ,inkabb a szalikara lennek kivaancsi...
2012. ápr. 6. 16:30
3/6 doboszoli válasza:
Egy púpozott mokkáskanállal nagyot nem tévedsz!
4/6 anonim válasza:
Az 1-hez.
Nekem gyanús, hogy egy púpozott evőkanál mindig 2 dkg, egy csapott 1,5 dkg, függetlenül attól, hogy liszt, só, cukor vagy dara! Biztos jó ez a jegyzék?
5/6 anonim válasza:
Megnézed a szalalkálit és a lisztet, mindjárt feltűnik, hogy azonos a sűrűségük.
6/6 anonim válasza:
Azért vigyázni kell a mértékekkel. Jobb, ha konyhai mérleget vesz az ember és úgy méricskél. Pl. nekem 3 púpozott evőkanálból simán kijön a 10 dkg, pedig rendes nagyságú evőkanálról van szó. Jó, persze nagyobb a púp is, mint átlagosan kellene, de érted, kinek mi a púpozott evőkanál. És az sem mindegy, mire vonatkozik a leírás. A liszt, a cukor, a só, stb. eltérő nagyságú, és nem igazán lehet mindent egy kaptafára venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!