Szeretnék többszö salátát adni a családnak vacsorára, irnátok bevált recepteket?
Lehetöleg olyanokat, amikben nincs majonéz, a lányok figyelnek az alakjukra, de a férjem meg a fiam szivesen veszi, ha kicsit tartalmasabb.
Ami nem jöhet szóba, az a hal, illetve tenger gyümölcsei allergia miatt.
Recepteket keresek, nem tippeket, hogy idényzöldség valami öntettel - ez túl kevéssé segit.
Azok a tippek, hogy idényzöldség meg öntet nem segit, konkrét recepteket szeretnék.
Köszi, hogy megosztjátok a kipróbált recepteket.
Vitaminsaláta: 1 szál kígyóuborka, 2 csomag retek, 4-5 zsenge sárgarépa, 5-6 szál zöldhagyma szárával együtt, 1 fej jégsaláta.
Az uborkát, retket apróra, a répát gyufaszál vékonyra kell vagdosni, a zöldhagymát karikákra. A jégsalátát csíkokra széttépkedni. Enyhén lesózni.
Fél liter joghurtba, vagy kefirbe apróra vágott 1 csokor petrezselymet és 1 csokor kaprot keverni, 2-3 evőkanál olivaolajat, sót, csipet cukrot és borsot ízlés szerint. Ezzel leönteni a salátát és 1-2 órát hűtőbe tenni.
Nagyon finom, nekem a másfél éves kislányom is kétpofára ette.
De tudod variálni is ezt, például hagyma helyett egy szép nagy almát bele, néhány csík sajtot, a tetejét pedig megszórni durvára tört dióval.
Mi bajod a majonézzel? Amennyi egy salátában van,az nem árt az alakjuknak.
Tésztasaláta:
2 fej lilahagymát karikára szelek. Leöntöm cukros,ecetes salátalével. Állni hagyom. H van,zöldpaprikát is karikázok bele.
Egy kiló mexikói vegyes zöldséget sóval,tárkonnyal megpárolod,de ne főjön szét.
Fél kiló Penne tésztát szintén megfőzök.
Amíg főnek, 2 tojásból majonézt keverek. Teszek bele egy pici cukrot,borsot, mustárt és 4-5 dl tejfölt.
Ebbe a mártásba belekeverem a tésztát,zöldségeket és a hagymát a levével együtt.
Maradék sült húst,sonkát,szalámit,virslit,ami éppen van apró kockákra vágva közép keverek,legalább 25 dekányit.
Pár órára a hűtőbe teszem,hogy összeérjenek az ízek.
"Mi bajod a majonézzel? Amennyi egy salátában van,az nem árt az alakjuknak."
Csak az, hogy senki sem szereti nálunk.
Kefíres sali
1 pohár kefír, oregánó, só, 1 ek. citrom lét összekeverek
1 kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 erős paprika, 2szál újhagyma, pár szelet csikozott gépsonka.
Piros retek-saláta
1/2 citrom leve, 2 ek mustár, 2 ek fehérbor ecet, bors, só
1 db fejes salátát,3 db piros retek reszelve, 1 lila hagyma, 3 db pari
Az én kedvencem a káposztasaláta, mondjuk abban van majonéz, de a káposztának annyira jellegzetes az íze, hogy nem tűnik fel. Konkrét mennyiségeket nem tudok hozzá írni, de nagyjából: káposztát és répát csíkokra vágok és majonézt egy kis tejföllel, ecettel, cukorral, sóval és borssal kikeverek és ezt ráöntöm a zöldségekre.
A másik nagy kedvenc az hagyma, káposzta, jégsaláta és kígyóuborka felszeletelve, fokhagymás tejföllel.
A szokásos cézár saláta: grillezett csirkemell csíkok, salátalevél, uborka, paradicsom, nyakonöntve ezersziget öntetből, tejfölből és olivaolajból álló öntettel, erre pirított kenyérkockák és felkockázott sajt (bármilyen félkemény sajt jó)
Paradicsom, uborka, kukorica, hagyma, paprika, olajbogyó, olivaolajjal és fetasajttal.
Felkockázott csirke/pulykamell/comb gyros fűszerkeverékkel, hozzá paradicsom, uborka, hagyma, esetleg paprika, rá joghurtos salátaöntet (én porból szoktam csinálni és ez van a zacskóra írva) és csiliszósz. Ehettek hozzá pitát is, úgy autentikusabb, és tulajdonképp úgy is saláta :) Vagy sültkrumplival, úgy már kevéssé saláta..
nekem egyik kedvencem a natúr joghurtba almadarabok, nagyon finom :)
Hétvégén csináltam olyat, hogy a csemege uborka levébe kevertem tejfölt, bele hagymaszeleteket tettem, nagyon finom :) Bár ez dúsítható főtt krumplival, főtt tojással, főtt virslivel, vagy magával a csemege uborkával is. Vagy mindegyikkel :)
A görög saláta nagy kedvencünk még (nem olvastam vissza, lehet, hogy már írták): paradicsom, kígyóuborka, lilahagyma, só, fitaki darabok :) hát az valami... :) gyros mellé szoktuk enni.
Újabban céklasalátán is gondolkozom, de még nem jártam utána neten :)
Gyümölcssaláta recept is érdekel? A mi kedvencünk:
Fél liter barackos joghurtba belereszelek 1 diónyi zellert (nem szeretjük a zellert hozzáteszem, de ebbe valahogy nem zeller íze van), 1 ek. majonéz (ez akkor nálatok kimarad, ah nem szeretitek), ebbe kockázok barackot, ananászt (én konzerveset), almát, körtét (ami van). Kicsit lehűtöm és kész.
A másik:
Joghurtba teszek 1 teáskanál tormát, kevés ketchupot, majonézt (bocs, de mi szeretjük) és ecetes uborkát reszelek bele. Kicsit erőteljes íze van, házi gyros mellé isteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!