Semmilyen ünnepen nem szoktunk nagy evés-ivást tartani.
2012. márc. 20. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
2/7 anonim válasza:
Nincs nagy főzőcskézés, mert nem többet eszünk, csak mást. Sonkát szoktunk főzni, mellé kemény tojást és hagymás krumplisalátát csinálunk. Sütit is sütünk, de az amúgy is elég gyakran van itthon. Előre készülni nem kell rá, a sonkát szoktuk csak előző este megfőzni, mert annak több a főzési ideje, és nem vagyunk valami koránkelők.
2012. márc. 20. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
3/7 anonim válasza:
Azért jó mert addigra már van sok finom friss zöldség olcsóbban, fejes saláta, retek, uborka, újhagyma, esetleg paprika,paradicsom. Nálunk sincs nagy főzőcskézés, hal, sonka, tojás, kalács meg saláta van!
2012. márc. 20. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 anonim válasza:
Tojás? De jól megy egyeseknek..
2012. márc. 20. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
5/7 anonim válasza:
nem fogok különlegességet főzni, max valami olyat, ami már régen volt sima hétvégeken.
egy kis sonkát főzök,lesz kocsonya is.pár tojást is festek, de csak a hangulat kedvéért.
kétféle süti lesz meg egy kis sós.
Nekem a húsvét a tavaszt, a megújulást jelenti, nem eszünk többet, mint máskor.
2012. márc. 21. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
6/7 anonim válasza:
Nálunk a húsvét nem különösebben nagy ünnep, mert nem vagyunk vallásosak. Nagy sonkázásokat szoktunk ilyenkor tartani, mellé főtt tojás, retek, újhagyma minden mennyiségben:-) Tojásfestés csak a gyerekek miatt van, mi felnőttek már kinőttünk ebből.
A párom ilyenkor vadas nyulat enne a legszívesebben:-))
2012. márc. 21. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
7/7 anonim válasza:
Mivel keresztények vagyunk, és ez a legnagyobb ünnep, nagyobb hangsúllyal készülünk, mint mifelénk mindenki. Már szombaton megfőzzük a sonkát, füstölt kolbászt, ebbe a lébe a tojásokat. Csinálunk töltött csirkecombot, (régebben egész csirke volt) muffinsütőbe fél tojással a közepén fasirt, bacon-ba csomagolva. (nagyon mutatos) sárgatúrót. A fonott kalácsot boltban vesszük hozzá. Sütemény kb. 2 fajta kivánság szerint. Vasárnap reggel kosárba teszünk minden ételből izlésesen elrendezve. Utána feltesszük a húslevest főni. Esetleg egy kis gombapörkölt, vagy marhából. Templomból hazajövet ebéd a húsleves, a benne főtt csontos hús uborkasalátával. Utána kevés pörkölt, és a megszentelt ételek egy tálon. Délutáni beszélgetés közben sütemények, ital vörösbor, valakinek sör, üditő. Ha nincs pörkölt, akkor csirkemáj bacon-ba csomagolva, sült krumpilval. És ez évről-évre ismétlődik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!