Mi a receptje a pizaszósznak?
Külföldön élek, néhány évig éltem Magyarországon itt nagyon finom pizzákhoz volt szerencsém.
Itthon viszont nem vagy nem olyan szószt tesznek a pizzára mint M-on. (don pepe, pizza hut), hanem külön van a kecsap és annyi tehetek rá amennyit akarok, persze ez nem az igazi.
Legutóbb egy viszonylag elegáns helyen ettem pizzát, gondoltam ez talán az igazi lessz, de a pincér szertefosztotta az reményeimet, amikor kihozta a kecsapot egy gyönyörü kis kristály kancsóba.
Milyen a receptje az igazi pizzaszósznak, talán itthon a konyhámba is tudok készíteni egy igazi magyarországihoz hasonló pizát.
Köszi előre is a válaszokat.
Nincs külön receptje.
Megveszik a szállítótól az előre csomagolt port, amit vízzel kell felhigítaniuk.
Ezt kenik rá a pizzára. Majd erre jön a feltét.
A párom pizzaszakács nem is akármilyen helyen, náluk is így működik.
paradicsomsűrítményt biztos lehet kapni ott, ahol élsz.
kevés olivaolajon átpirítasz pár fokhagymagerezdet felszeletelve, vigyázva , meg ne égjen, majd eltávolítod.
ebbe a fokhagymás olajba teszed a par.sűrítményt ( vagy turmixolt friss, hámozott paradicsomot) és fűszerezed, só, bazsalikom, oregano ízlés szerint.pici cukor is mehet bele, ha savanyú lenne. egyet forralod, lassan, a sűrűséget kevés vízzel tudod szabályozni.
ja itthon lehet kapni tucatnyi pizzakrémet, pizza fűszerkeveréket (pl Kotányi ), de nem tudom, hol él a kérdező, és ott mik vannak. szerintem, ha körülnéz ott is vannak ilyesmik, csak rá kell bukkanni.
ezekkel persze még egyszerűbb a pizzaszósz:)
1. vagyok.
Ugyanolyan port mint amit a szállítók visznek az éttermeknek, pizzériáknak, olyant kiskereskedelmi forgalomban nem kapsz sehol. Sajnos.
Én is próbálkoztam itthon többféle szósszal (pizzakrém, stb. ) de egyik sem jött be mert nem az az IGAZI.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!