Hogy főzzem a tarhonyát?
Tarhonyás húst csinálok.Én annó úgy tanultam hogy a tarhonyát meg kell pirítani, utána felengedni hideg vízzel.
Amit most vettem tarhonyát, arra az van írva, hogy 2l lobogó vízbe szórjuk bele, újraforrástól számítva 5 percig főzzük, fedjük le, pihentessük 5 percig majd szűrjük le.
Maradhatok a megszokott, lepirítós módszernél, vagy kövessem a csomagolás utasításait?
tarhonyás húst csinálok.
Pirítsd le a hússal együtt,és csak utána öntsd fel vízzel.
A leírás szeriont,ha tojásos tarhonya,akkor nem biztos,hogy megfő rendesen.
Pirított tarhonya esetén: a tarhonyát kevés zsíron (olajon) rózsaszínűre pirítok, majd kevés vízzel (sóval) födő alatt kezdem el párolni. A vizet mindaddig pótolni kell, míg a tarhonya megpuhul. Utána összerotyogtatom a kész pörkölttel.
Krumplis-tarhonya (u.n. paraszt-tarhonya) esetén: a húst felteszem pörköltnek, amikor félig megfőtt, egy kicsit hosszabb lére engedem, bele a krumpli + tarhonya és együtt főzöm. A végén ez se legyen hígabb, mint pirított tarhonya esetén, tehát vigyázni kell, hogy mennyi vízzel engeded fel! (Én ezt a változatot jobban szeretem!)
Köszönöm.Nem tudtam vissza jönni tegnap, met egész nap nem volt netem. :( Így hagyatkoztam a megérzéseimre, és lepirítottam úgy ahogy szoktam. :)
Jó lett.
jól tetted, én sem főzném meg lobogó bő vízben. nekem is a tarhonya lepírítva az igazi. ha tarhonyás húst készítek, akkor is a végén teszem csak bele a kész tarhonyát, ne szívja föl a pörkölt összes szaftját.
a rizssel ugyanígy bánok,rizseshús esetében.
a lényeg, hogy finomra sikerült:)üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!