Kukorica darából milyen ételeket lehet készíteni?
:D
A polentát nem ismertem, utána néztem a keresőben. Meglehet, hogy valamelyiket én is kipróbálom. Még sosem csináltam, de szerintem nem lehet rossz.
Szalonnát, kolbászt.
Csak közbe kell iktatni a disznót, mint katalizátort.D)
Bocs!
Én sokféleképpen szoktam elkészíteni. egyrészt olcsó, másrészt én például szeretem is.
Sósan, édesen, általában vízzel, vagy egy kis tejsavófehérjével vagy egyéb tejpótló cuccal (kókuszliszt, de van sokféle) főzöm, mert nem nagyon iszok tejet, de azzal is finom. Szoktam rá szórni darált mákot, diót, búzacsírát, karobot, és még sok-mindent amit épp találok a konyhába Egy kis nyírfacukrot, mazsolát, datolyát, is szoktam tenni bele, meg a darált cuccokba is teszek az édesítéséhez - már ha van rá pénzem :)
Jó étvágyat :)
A puliszka (előkelő nevén: Polenta)egy alapétel, amit úgy kell főzni, mint a darát (vízben vagy tejben) és azután sósan is lehet fogyasztani, reszelt sajttal, tejjel, tejföllel, túróval, vagy édesen is: ilyenkor valami vaniliás ízesítésű túrókrémmel, vaniliás joghurttal, lekvárral, mézzel és fahéjjal, bármivel, amit egy süteményben is szívesen ennél mint tölteléket. Sütni is lehet vele, erre külön receptek vannak. Lisztérzékenyeknek is nagyon jó búzaliszt helyett. Van egész finomra őrölt kukoricaliszt, ami egy kicsit bébis ételszerű, de van durvább kiörlésű is, ami rusztikusabb ételekhez nagyon jó! Vigyázz, ha fő, magasra lő, mint egy vulkán! Le kell tkarni és nam túl erős lángon puhulni hagyni, egy kis olaj is mehet (meg só) a forró vízbe, amibe beleteszed.
Juhtúróval, lilahagymával nagyon finom!
Olcsó, finom, egészséges és POLENTA néven divatos kaja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!