Valaki tud amerikai "fagyiyoghurt" recepteket?
ANGOL NYELVTUDAS SZUKSEGES!
ezt barmilyen modon izesitheted.
The ingredients are:
half a cup of evaporated milk
two teaspoons of gelatin (unflavored)
2/3 cup of raw sugar
a pinch of salt
2 beaten egg yolks
2 cups of plain whole milk yogurt
2 tablespoons of vanilla
2 egg whites
Get the milk warm just below boiling point; add sugar, salt and gelatin until all ingredients are dissolved. Start beating the egg yolks until they are frothy. Begin gradually adding the froth into your mixture gradually till the mix thickens. If you’re satisfied with the texture set it aside to cool down. Once cool enough add yogurt and vanilla then chill in the refrigerator for about an hour. Beat the egg whites until soft peaks are formed then proceed to gently folding them into your mixture. At this point all you need to do is chum the batch in a standard two quart ice cream freezer then you’re done: one simple yet very tasty homemade frozen yogurt recipe.
esetleg magyarul meg igy probalhatod ki:
Tippek
- Készen kapható natúr krémjoghurtot bármilyen friss, szezonális gyümölccsel, mézzel vagy juharsziruppal jégkockákkal összeturmixolunk.
- Használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is, ez esetben még jégkockára sincs szükségünk.
- Ha a krémjoghurthoz a gyümölcsök mellett tejszínt vagy mascarpone-t, netán ricottakrémet adunk, igazán fenséges nyalánksághoz jutunk.
- Ha kész gyümölcsjoghurttal dolgozunk, ügyeljünk rá, hogy a friss vagy fagyasztott gyümölcsünk harmonizáljon az alapanyaggal. Ha túl lágynak érezzük, még hozzáturmixolhatunk egy adag - főzés nélküli - vaníliás pudingport.
- Kreációinkat kis időre a fagyasztóba is betehetjük, de csak annyi időre, hogy ne jegecesedjen, ne kristályosodjon ki.
- A frozen yogurtnak nem is oly távoli rokona a smoothie. Eredetileg egy tejallergiában szenvedő amerikai vendéglős találta föl a 60-as évek elejének egyik forró nyarán. A hagyományos, tej alapú turmixok és fagylaltok helyett előbb magát, majd vendégeit örvendeztette meg a narancs- és eperléből, sok banánnal és jégkásával turmixolt iható-kanalazható, sűrű hűsítővel. Ma már csak a fantázia szab határt változatainak, és a gyümölcslevek, a jégkása mellé ivójoghurt vagy szójatej is társul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!