Lasange hogyan csináljam?
Úgy kell mint a bolonait a húsi részét?A száraz tésztát előtte főzzem vagy megsül a sütőbe???
Mára ezt gondoltam de nem tudom hogyan kezdjem el.
olvass el a neten több receptet is, hogy megtaláld az igazit. jó a bolognai husi, de besamel is kell hozzá. a tésztát nem kell előre megfőzni.
ezért mondom, hogy kicsit olvass utána, megéri:)
A húst ugyanúgy készítsd el, mint a spagettihez. Olvassz fel egy lábasban 5dkg vajat, ha forr, tegyél rá egy púpos evőkanál lisztet, és addig pirítsd, amíg elkezd barnulni. Ekkor öntsd fel fél liter tejjel, sózd, borsozd (reszelhetsz bele szerecsendiót is), és kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik. Ez a besamel.
A tepsit vajazd ki, az aljára csepegtess besamelt (ez segít, hogy a legalsó réteg tészta is megpuhuljon), tegyél rá nyers lasagne-tésztát, aztán a darált húsos mártás, majd pedig a besamelt. Erre ismét tészta jön, stb. A tetejére nálunk tészta és arra pedig besamel kerül. Végül bőven megszórod reszelt sajttal. 200fokos sütőben mire a sajt megolvad és pirosra pirul, addigra a tészta is megfő.
Jó étvágyat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!