Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Joghurttortát szeretnék...

Joghurttortát szeretnék készíteni. Segítene valaki?

Figyelt kérdés

Találtam itthon egy konzerv kókusztejet, arra gondoltam, hogy beleteszem, és ananászt rakok még a tortába, de nem tudom, hogy kezdjek hozzá. Egyszerű recept kellene, ez az első önálló próbálkozásom.

L/14, kösziköszii


2009. jún. 7. 12:37
 1/3 anonim ***** válasza:
57%
2009. jún. 7. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
57%

Joghurt torta recept



Hozzávalók:

4 dl joghurt, 25 dkg tehéntúró, 2 dl habtejszín, ízlés szerint cukor, 12 szem kimagozott meggy, vagy egyéb gyümölcs, 2 evőkanál zselatinpor, 1 dl tej, 1 teáskanál citromhéj


Elkészítés:

A túrót törjük át és a joghurttal, citromhéjjal, cukorral turmixoljuk össze. Verjük a tejszínt habbá, egyik felét tegyük félre a díszítéshez, másik felét pedig óvatosan keverjük bele a masszába. A zselatinport kislábasba szórva, ráöntve a tejet kis lángon melegítsük folyósra, de ne felejtsük el közben kevergetni. Egy kerek tortaformát béleljünk ki folpack fóliával, majd a már kihűlt zselatinos tejet óvatosan forgassuk bele a joghurtos-habos túróba, és ezt simítsuk bele a bélelt formába. Aki szép színes tortát szeretne, az keverhet a masszába egy kis lekvárt, vagy készítheti a tortát gyümölcsös joghurtból. Hűtőszekrényben dermesszük legalább fél napon keresztül. Közvetlenül a tálalás előtt a formából tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk, és csinosan feldíszítjük a maradék tejszínnel és a meggyszemekkel.

2009. jún. 7. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
57%

Joghurt torta



* csokoládé

* cukor

* joghurt

* liszt

* őszibarack

* só

* sütőpor

* tejszínhab

* vaj

* vanília aroma

* tojás

* desszert


Hozzávalók:


21 dkg liszt

¾ teáskanálnyi sütőpor,

csipetnyi só,

1 ¼ dl joghurt,

3 tojás,

21 dkg kristálycukor,

3 csepp vaníliaaroma,

10 dkg vaj,

10 dkg étcsokoládé,

vaj és liszt a tortaforma előkészítéséhez,

Tejszínhab és barackbefőtt a tálaláshoz


Elkészítés:


Egy keverőtálba teszek 21 dkg lisztet, a liszthez hozzáteszek

háromnegyed teáskanál sütőport meg egy csipet tengeri sót. Aztán az

egészet összekeverem, és félre teszem. Kimérek 1 és ¼ dl joghurtot, és

ezt is félre teszem. Ez után lépésként egy nagy keverőtálba bele

török 3 tojást, hozzámérek 21 dkg kristálycukrot és öntök hozzá 3 csepp

vaníliaaromát, aztán ezt az egészet habosra keverem. Aztán a habos

tojáshoz hozzáteszem az előzőleg megolvasztott és langyosra hűtött

vajat és a joghurtot, és ezeket is elkeverem benne. Most már csak annyi

a teendő, hogy a sütőporos lisztet hozzáforgassam ehhez a

cukros-tojásos-vaníliás masszához. A tészta felét beleöntöm a

kivajazott, kilisztezett tortaformába. A maradék tésztába pedig

beleöntöm a már szintén előre elkészített olvasztott csokit és alaposan

elkeverem benne, aztán ezt a tésztát egy kanál segítségével

ráegyengetem a tortaformában lévő „sárga” rétegre. Aztán

megfordítom a kanalat és a kanál végével kis körkörös mozdulatokkal óvatosan összevegyítem a kétfajta tésztaréteget. Ha ezzel is megvagyok

forró sütőbe téve 30 perc alatt készre sütöm. Tálaláskor tejszínhabot

és lecsöpögtetett barackbefőttet púpozok mellé.

2009. jún. 7. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!