Joghurttortát szeretnék készíteni. Segítene valaki?
Találtam itthon egy konzerv kókusztejet, arra gondoltam, hogy beleteszem, és ananászt rakok még a tortába, de nem tudom, hogy kezdjek hozzá. Egyszerű recept kellene, ez az első önálló próbálkozásom.
L/14, kösziköszii
Joghurt torta recept
Hozzávalók:
4 dl joghurt, 25 dkg tehéntúró, 2 dl habtejszín, ízlés szerint cukor, 12 szem kimagozott meggy, vagy egyéb gyümölcs, 2 evőkanál zselatinpor, 1 dl tej, 1 teáskanál citromhéj
Elkészítés:
A túrót törjük át és a joghurttal, citromhéjjal, cukorral turmixoljuk össze. Verjük a tejszínt habbá, egyik felét tegyük félre a díszítéshez, másik felét pedig óvatosan keverjük bele a masszába. A zselatinport kislábasba szórva, ráöntve a tejet kis lángon melegítsük folyósra, de ne felejtsük el közben kevergetni. Egy kerek tortaformát béleljünk ki folpack fóliával, majd a már kihűlt zselatinos tejet óvatosan forgassuk bele a joghurtos-habos túróba, és ezt simítsuk bele a bélelt formába. Aki szép színes tortát szeretne, az keverhet a masszába egy kis lekvárt, vagy készítheti a tortát gyümölcsös joghurtból. Hűtőszekrényben dermesszük legalább fél napon keresztül. Közvetlenül a tálalás előtt a formából tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk, és csinosan feldíszítjük a maradék tejszínnel és a meggyszemekkel.
Joghurt torta
* csokoládé
* cukor
* joghurt
* liszt
* őszibarack
* só
* sütőpor
* tejszínhab
* vaj
* vanília aroma
* tojás
* desszert
Hozzávalók:
21 dkg liszt
¾ teáskanálnyi sütőpor,
csipetnyi só,
1 ¼ dl joghurt,
3 tojás,
21 dkg kristálycukor,
3 csepp vaníliaaroma,
10 dkg vaj,
10 dkg étcsokoládé,
vaj és liszt a tortaforma előkészítéséhez,
Tejszínhab és barackbefőtt a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy keverőtálba teszek 21 dkg lisztet, a liszthez hozzáteszek
háromnegyed teáskanál sütőport meg egy csipet tengeri sót. Aztán az
egészet összekeverem, és félre teszem. Kimérek 1 és ¼ dl joghurtot, és
ezt is félre teszem. Ez után lépésként egy nagy keverőtálba bele
török 3 tojást, hozzámérek 21 dkg kristálycukrot és öntök hozzá 3 csepp
vaníliaaromát, aztán ezt az egészet habosra keverem. Aztán a habos
tojáshoz hozzáteszem az előzőleg megolvasztott és langyosra hűtött
vajat és a joghurtot, és ezeket is elkeverem benne. Most már csak annyi
a teendő, hogy a sütőporos lisztet hozzáforgassam ehhez a
cukros-tojásos-vaníliás masszához. A tészta felét beleöntöm a
kivajazott, kilisztezett tortaformába. A maradék tésztába pedig
beleöntöm a már szintén előre elkészített olvasztott csokit és alaposan
elkeverem benne, aztán ezt a tésztát egy kanál segítségével
ráegyengetem a tortaformában lévő „sárga” rétegre. Aztán
megfordítom a kanalat és a kanál végével kis körkörös mozdulatokkal óvatosan összevegyítem a kétfajta tésztaréteget. Ha ezzel is megvagyok
forró sütőbe téve 30 perc alatt készre sütöm. Tálaláskor tejszínhabot
és lecsöpögtetett barackbefőttet púpozok mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!