Lábasba tortát sütni? Szerintetek lehet?
Persze hogy lehet!!!!!
De mindenképp tegyél bele sütőpapírt, mert azzal együtt könnyen ki tudod majd emelni a tésztát. Vagy ha csak az aljára raksz, akkor meg könnyebben burítod majd ki.
De a lényeg a sütőpapír!
A piskótatészta sütésének 1 titka van:
160 fokon kell sütni 40-45 percig. Egy kést beleszúrsz, azzal meg tudod majd nézni hogy mindenhol rendesen átsült-e a tészta. Ha a kés száraz marad, miután kihúzod a tésztából, akkor elvileg kész a tészta.
Ja és még egy titok: (ezt cukrászmestertől tanultam!) amikor úgy érzed itt az idő, kész a tészta, akkor vedd ki a sütőből, és a tenyereddel (lehet úgy is hogy sütőkesztyűt húzol) a tetejét nyomogasd meg, hallgatózz közben. Ha olyan szörcsögő (szottyos) hangot hallasz ahogy megnyomkodod a tésztát, akkor még egy kicsit tedd vissza a sütőbe kb. 5 percre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!