Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lábasba tortát sütni? Szerinte...

Lábasba tortát sütni? Szerintetek lehet?

Figyelt kérdés
Nincs műanyag nyele és nincs tortasütőformám (kollégiumban vagyok). Arra gondoltam, hogy lábasba teszem a tésztát és úgy sütöm meg.
2012. febr. 22. 09:24
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
persze, hogy lehet. De kend ki jól, mert kivenni nehéz lesz. ha nem megy akkor kibányászod kanállal és csinlsz belőle valami somlói szerűt
2012. febr. 22. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy lehet!!!!!


De mindenképp tegyél bele sütőpapírt, mert azzal együtt könnyen ki tudod majd emelni a tésztát. Vagy ha csak az aljára raksz, akkor meg könnyebben burítod majd ki.

De a lényeg a sütőpapír!

2012. febr. 22. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem is lehet, csak arra figyelj, hogy ha a lábosnak vastagabb a fala nehezebben sülhet és megéghet a teteje! De erre is jó a sűtőpapir!
2012. febr. 22. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
ha esetleg nincs valódi sütőpapírod, akkor az A/4es lap is megteszi, azt biztos könnyebben találsz
2012. febr. 22. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Tényleg jóval vastagabb a fala. Nem lesz ebből baj? Nem melegszik át nagyon a külseje megég, míg a belseje nyers marad?
2012. febr. 22. 11:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Nagyim mindig lábasba sütötte sütőpapír nélkül kb. 150 fokon ha a teteje hamarabb sült tett rá zsírpapírt illetve tűpróbázta
2012. febr. 22. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

A piskótatészta sütésének 1 titka van:

160 fokon kell sütni 40-45 percig. Egy kést beleszúrsz, azzal meg tudod majd nézni hogy mindenhol rendesen átsült-e a tészta. Ha a kés száraz marad, miután kihúzod a tésztából, akkor elvileg kész a tészta.


Ja és még egy titok: (ezt cukrászmestertől tanultam!) amikor úgy érzed itt az idő, kész a tészta, akkor vedd ki a sütőből, és a tenyereddel (lehet úgy is hogy sütőkesztyűt húzol) a tetejét nyomogasd meg, hallgatózz közben. Ha olyan szörcsögő (szottyos) hangot hallasz ahogy megnyomkodod a tésztát, akkor még egy kicsit tedd vissza a sütőbe kb. 5 percre.

2012. febr. 22. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!