Kandírozott mandulát, mogyorót h tudnék készíteni?
Sziasztok!
Nem rég egy bevásárlóközpontban jártam, és egy kis bodegából kandírozott termékeket árultak. Nagyon drága volt, 10szem mogyoró volt majdnem 300 Ft. De azért megkóstoltam, és nagyon finom. Kicsit fahéjas beütése volt.
Ilyet hogyan tudnék itthon készíteni? Mert gondolom ha karamellizálom a cukrot, és abba dobálom bele a mogyorót, akkor annak sok értelme nem lenne, mert nem hinném h úgy ráragad ez a máz.
Előre is köszi a válaszokat:)
Hozzávalók:
40dkg hántolt mogyoró/mandula/dió
1/4 víz
3/4 bögre cukor
1cs vaníliás cukor
1 kávés kanál fahéj
A magot olaj nélkül megpirítod.
A többi hozzávalót összeöntöd, és felforralod. Amikor felforrt, hozzárakod a pirított magot, és addig forralod, amíg a víz elpárolog, és a sűrű massza rá tapad a magra. Mindezt takarékon. Közben sűrűn kevergeted, hogy le ne égjen! Ez kb. 10 perc. Vigyázz, ekkor már ne hagyd ott, mert a cukor hamar kikristályosodik, és akkor gyorsan leég az alja! Kevergesd gyorsan még 1-2 percet, amíg barna nem lesz, aztán zsírpapírra öntsd ki, hagyd kihűlni!
Isteni finom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!