Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek mit főzzek holnap...

Szerintetek mit főzzek holnap ami finom, laktató, és kijövök belőle kb 1000-1500 Ft-ból? (de inkább 1000)

Figyelt kérdés
2012. febr. 18. 14:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
paprikás krumpli, nokedlvel, vagy virslivel
2012. febr. 18. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hány főre, hány felnőtt (férfi) és gyerek.


Rakott káposzta hordós káposztából: kb. 50-60 dkg. darálthús elég hozzá, kb. 60-80 dkg. káposzta, tejföl. Gondolom rizs van otthon. Előtte valami egyszerű zöldséges tészta-leves, vagy gyümi-leves befőttből.

2012. febr. 18. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Kb. fél kg. malac-húsból (olcsóbb mint a sertés) gulyásleves, vagy babgulyás. Utána lehet egy adag palacsinta. Vagy kifőzöl egy adag makarónit, lisztezett zsírozott tepsibe teszed, (só, bors) felöntöd annyi sűrűre kavart palacsinta-tésztával, ami ellepi, és megsütöd.
2012. febr. 18. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
2 ember enne belőle csak, akik tudnak enni:)
2012. febr. 18. 14:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Töki pompost:)


Hozzávalók a tésztához:


50 dkg finomliszt

3 közepes burgonya

2,5 dkg élesztő

2,5 dl langyos víz

1 kk. cukor


A tetejére:


2 dl tejföl

3 gerezd fokhagyma, zúzva

3 fej lilahagyma

20 dkg reszelt sajt

30-40 dkg húsos szalonna (főtt császárszalonna a legjobb)



A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.

Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben.

Ha kész a krumpli, akkor a vizet leöntjük róla és áttörjük. Az élesztős vízzel a liszthez keverjük. Ízlés szerint sózzuk.

A tésztát jól kidolgozzuk.

Kb. 1 órát langyos helyen kelesztjük.

Ha megkelt, tűzhely méretű tepsibe tesszük és szétnyomkodjuk, hogy mindenhová azonos vastagságú tészta jusson. Tetejét villával egy kicsit megszúrkáljuk.

Előmelegített (175 fokos/ gáz 7-es fokozat) sütőben elősütjük. (A teteje szilárd legyen.) Kb. 5 perc.

Kivesszük a sütőből és a tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel.

Rátesszük a felkockázott szalonnát és a felkarikázott lilahagymát.

A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Kb. még 10-15 percig sütjük. (Amíg a sajt meg nem barnul egy kicsit.)

Nagyon nagyon finom, nálunk is ez lesz holnap, a leves pedig borscs leves lesz, mivel anyukám orosz származású, és nála jobban senki se csinálja szerintem:) Ha akarod, annak a családi receptjét is leirhatom:)

2012. febr. 18. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Fél kg. darálthúsból csinálj becsinált-levest.

Csirke-csontosát (far-hát, nyak, szárny) készítsd el rizseshúsnak.

Lehet, hogy egy kicsit többe kerül az 1000.- Ft-nál, de az is biztos, hogy elég lesz két napra is.

2012. febr. 18. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Vennék fél kg. darált húst és csinálnék belőle stefánia vagdaltat. (Kb-3-4 tojás elég is hozzá). Ehhez pedig még a krumpli püré is belefér.
2012. febr. 18. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom hol vásárolsz, de a Spárban 549/kg a dupla csirkecomb. abból, ha egy kilót veszel, többféle kaját is készíthetsz. rántva, pörköltnek, töltve ( én azt csináltam ma, mexikóis rizzsel) tokányféléknek, tésztával, rizzsel.a mexikói mix a Lidl-ben egy kiló pedig 255 ft most.
2012. febr. 18. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Malachús olcsóbb lenne a sertésnél?
2012. máj. 2. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!