Mennyibe kerül egy olcsó étel és süti elkészítése összesen? Olcsóbban kijön, mint a bolti?
mindenképpen olcsóbb otthon főzni, mint készételt, konzervet használni. sütni is olcsóbban jön ki az ember,mert
a saját munkáját általában nem számolja, és még számtalan olyan költséget nem számáol, amit a készételeknél a gyártó beszámít az önköltségbe- persze jogosan.
a kérdésedre konkrétan nem lehet páldával válaszolni,mert minden relatív, így az olcsóság is.
minden termék ára szinte boltonként változó, ma már egy háziasszonynak valóságos művészet kiválasztani a család pénztárcájának megfelelő dolgokat. azonban nem lehetetlen,
egy idő után már össze tudja hangolni az ember a bevásárlásait, és az akciós ajánlatokat.
csak egy mostani akciót írok ide, nem reklám céllal, hanem, hogy mások is vegyenek, mert megéri:))
Spárban az egész csirkecomb 549 ft/kg, tálcás, 2-3 darab van egy tálcán. szép, kifogástalan minőségű.rengeteg féle
étel készíthető belőle, tehát bekerülhet az olcsó kategóriába.
Én állandóan böngészem a szórólapokat, és az akciós termékeket vásárolom.
Szerencsére tőlünk nem messze egy rakáson több market is van.
üdv.
Mikor sütök itthon, a férjem gyakran mondja, hogy hallod, nem olcsóbb ez, mint a bolti. Sőt,meg is érti, hogy egy szelet sütit 140 - 180 forintért adnak.
De ha mondjuk a Spórolós Böske süteményét sütöd 6 maradék tojásfehérjéből, az nem olyan sokban van:)
Épp vmeik nap számoltam ki hogy ha magam megsütöm a krémest, akkor 1 kocka 125Ft-ra jön ki.
A közelünkben lévő boltban 270Ft egy sima krémes, ami még ráadásul ízetlen vizezett, vanilliát csak hírből látott valami...
Nyilván van olyan étel ami olcsóbb ha boltban veszed, de nem az a nagy átlag, na meg hát az olyan is...
pl.
itt a boltban a saját márkás mirelitt rántott sajt 700Ft 800g, 800g rántott sajtot nem bírok annyiból megcsinálni..
Tegnap épp ilyen előre panírozott sajtot sütöttem:nem szoktam egyébként venni, csak hogy felkészültem a nagy havazásra, legyen itthon valami tartalék.
Hogy mi volt ebben a két panír között, nem tudom, de hogy nem sajt, az biztos. Valami nyúlós pástétom. Imádkoztam, hogy, megússzam a fulladást. Jó, hogy a sütés közben a sajt kicsit megolvad, de aztán visszarendeződik az állaga, de ez olyan volt, mint a rágógumi:)
1 kiló kenyér 250-350 ft - 1 kg liszt+instant élesztő kb 150 ft
200-500 ft/adag áron meg lehet csinálni a legtöbb egyszerű paraszti ételt.
Olcsó alapanyag a rizs, a krumpli, a tojás nélküli tészta, a liszt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!