Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 8-10 volt tanítványom fog...

8-10 volt tanítványom fog meglátogatni,15-16 évesek. Mivel kínáljam meg őket?

Figyelt kérdés
Nem ebédre jönnek,de nem akarom,hogy éhesek maradjanak,vonatoznak 1-1 órát.
2009. jún. 1. 19:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

monduk fánkkal???

Hozzávalók:

1 dl tej,1 ek.cukor,3 dkg élesztő,25 dkg finomliszt és 25 dkg rétesliszt (de lehet egyfajta liszt is), 3 t.sárgája,1 ek.rum,1 citrom reszelt héja és leve,cs.só,1 van.cukor,langyos tej,olaj,p.cukor,kb.3 ek.vaj.

Elkészítés:

A tejben elkeverjük a cukrot,meglangyosítjuk,majd az élesztőt belemorzsoljuk.Ezt a kovászt hagyjuk megkelni,majd a kétféle (vagy egyfajta) lisztet a kovásszal,sóval,langyos tejjel,t.sárgájával közepes keménységű tésztát gyúrunk,amibe utoljára még az olvasztott vajat is beledolgozzuk.Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk el,majd kiszaggatjuk a tésztát.Langyos helyen kb.1 órán át pihentetjük konyharuhával letakarva,majd kétujjnyi olajban kisütjük a fánkokat,tetjüket kissé benyomkodva.Egyik felét fedővel letakarva kell sütni,míg a másik oldalát fedő nélkül,így szép szalagos lesz.Szép pirosra kell sütni,majd p.törlőn alaposan lecsöpögtetni.P.cukorral meghintjük,ill.lekvárt adunk hozzá!

Elkészítési idő: 100 perc

2009. jún. 1. 19:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a fiataloknak minnél egyszerübb étel kell csinálni!Sima piskóta tejszinhabbal meg gyűmivel . fiom egyszerü és garant hogy mindenki szereti
2009. jún. 1. 19:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem a fánk is jó, meg a piskóta is.

Mennyi idő van még, h odaérjenek? Csinálhatnál darálóskekszet is pl. De szerintem amúgy tuti örülnek, ha veszel egy doboz aprósütit, meg fél kg pogit:)Akkor van édes és sós is:)

2009. jún. 1. 20:02
 4/8 anonim ***** válasza:
80%
vegyél egy rakat fornettis péksütit, az jó lesz..legyen mondjuk sajtos pogácsa, girella, vaníliás/meggyes/barackos kis táska.
2009. jún. 1. 20:14
 5/8 anonim ***** válasza:
házi pizza? kuglóf?
2009. jún. 2. 12:55
 6/8 anonim ***** válasza:

én is pizzára gondoltam meg szendvicsre

én szivesen ennék szendvicset vagy mellé még tényleg valami süti hogy legyen édes is

mert sztem simán ha csak süti van azzal nem laknak jól

2009. jún. 2. 15:46
 7/8 anonim ***** válasza:
gyümölcsbólé! szomjoltó is, egyszerű, nem túl drága, konzerv is mehet bele
2009. jún. 2. 16:39
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok ötletet! Azt hiszem,szendvics lesz,az könnyen

elkészül,és gyorsan pótolható,ha még kell.A gyümölcsbólét is megcsinálom.Kaptam alu. kosárkákat,25db,ahhoz kéne még töltelék recept.Puding? Még nem csináltam!

2009. jún. 3. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!