Farsangi fánkhoz hozzátehetem a tojásfehérjét?
Figyelt kérdés
Mi történik ha nem csak a sárgáját rakom bele (egész tojásból persze kevesebb kell)? Az állagán, ízén ez változtat? Ti hogyan csináljátok a fánk tésztáját?2012. febr. 3. 16:56
1/5 anonim válasza:
A fehérjétől megkeményedik a tészta.
Az én receptem:
4 tojás sárgája
4 evőkanál cukor
1 dl tejben megáztatott 3 dkg élesztő
2 dl tej
csipet só
4 evőkanál étolaj
0,5 kg liszt.
Nagyon simára kidolgozzuk, 1 óra alatt duplájára kelesztjük stb..
A tojásfehérje mehet a fagyasztóba(nylon zacskóban, ráírva a db.), más sütihez, vagy húspanírozáshoz jó lesz.
2/5 anonim válasza:
Ne tedd, csak a sárgája kell bele, fehérjéből csinálj kókuszcsókot, vagy habkarikát.
3/5 anonim válasza:
Egy deci tejben áztatok 4 kockacukrot és 3 dkg élesztőt.
4 tojás sárgáját szoktam kikeverni kis sóval és 2 deci langyos tejjel, 7 deci liszttel, 4 ek olvasztott vajjal és a felfuttatott élesztővel, jól eldolgozom simára, majd lelisztezem és 1 órát kelni hagyom.
5/5 A kérdező kommentje:
Affene, spórolni akartam a tojással :)
Köszönöm a válaszokat, akkor nem teszem bele a fehérjét!
2012. febr. 3. 18:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!