Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Farsangi fánkhoz hozzátehetem...

Farsangi fánkhoz hozzátehetem a tojásfehérjét?

Figyelt kérdés
Mi történik ha nem csak a sárgáját rakom bele (egész tojásból persze kevesebb kell)? Az állagán, ízén ez változtat? Ti hogyan csináljátok a fánk tésztáját?
2012. febr. 3. 16:56
 1/5 anonim ***** válasza:

A fehérjétől megkeményedik a tészta.

Az én receptem:

4 tojás sárgája

4 evőkanál cukor

1 dl tejben megáztatott 3 dkg élesztő

2 dl tej

csipet só

4 evőkanál étolaj

0,5 kg liszt.

Nagyon simára kidolgozzuk, 1 óra alatt duplájára kelesztjük stb..

A tojásfehérje mehet a fagyasztóba(nylon zacskóban, ráírva a db.), más sütihez, vagy húspanírozáshoz jó lesz.

2012. febr. 3. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Ne tedd, csak a sárgája kell bele, fehérjéből csinálj kókuszcsókot, vagy habkarikát.
2012. febr. 3. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Egy deci tejben áztatok 4 kockacukrot és 3 dkg élesztőt.

4 tojás sárgáját szoktam kikeverni kis sóval és 2 deci langyos tejjel, 7 deci liszttel, 4 ek olvasztott vajjal és a felfuttatott élesztővel, jól eldolgozom simára, majd lelisztezem és 1 órát kelni hagyom.

2012. febr. 3. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
elrontaná
2012. febr. 3. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Affene, spórolni akartam a tojással :)

Köszönöm a válaszokat, akkor nem teszem bele a fehérjét!

2012. febr. 3. 18:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!