Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miert marad kemeny a hus a...

Miert marad kemeny a hus a sertesporkoltben?

Figyelt kérdés
Nem is tettem meg sot hozza, mert csak a vegen akartam.De megis olyan kemeny a hus, mint a csizmatalp :-S
2012. jan. 28. 14:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Öreg a disznő, főzd még.
2012. jan. 28. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
csipetnyi szódabikarbóna segíthet a helyzeten, de tényleg csipetnyi legyen.
2012. jan. 28. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
sokáig kell főzni
2012. jan. 28. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

A só lényegtelen. Világéletemben az elején sóztam, mégis mindig puha a hús!

Mióta fő? Kell még idő neki.

2012. jan. 28. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

rossz minőségű a hús. öreg állat, vagy ilyesmi.


főzd sokáig vagy tedd át egy kuktába!

2012. jan. 28. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

A pörköltnél a sót már az elején hozzá kell adni.


Mennyi ideig fözted? Mert legalább egy órát kell, de ha öregebb a hús, akkor még tovább is.

2012. jan. 28. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

a jó pörkölthöz idő kell...először saját kiengedett levében párolni, majd mindig csak annyi hús,-vagy csontlével, vagy vízzel pótolni, hogy ne tudjon odaégni. folyamatosan figyelni és kiegészíteni a folyadékot.

a comb pl sokkal izmosabb, mint a lapocka, így nehezebben is puhul, vagyis a hústól is függ, milyen hamar fő meg.

2012. jan. 28. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
kesobb megpuhult :-)
2012. jan. 29. 00:44

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!