Mit sussek a cukros nagymamamnak 70. szulinapjara?
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__25..
Ez az én kérdésem, a linkben lévő receptek jórészénél úgy néztem hogy helyetteíthető a cukor folyékony édeskével.
Akármilyen piskóta-alapú tortát sütsz, rengeteg cukrot (édeskét) kíván.
Süss inkább neki egy tortaformában rizskoch-ot, az édeskét neylon zacsiban húsklopfoló síma végével törd össze, és főzd bele. Ha kisült, vízszintben szeld ketté, az alsó részt szórd meg dióval, fahéjjal, majd pakolj rá kimagozott, kicsavart megggyel. A süti tetejét ráhelyezve, azt díszítsd még fel gyümivel, és egy kis tejszínnel. Akkor már nem lesz annyira édes.
Mi folyékony édesítőt használunk - sokkal kevesebb kell bele, mint cukorból + sokáig elég, ergo ha veszel egy flakonnal (vagy nem tudom felétek milyen típus van) sokáig elég. A nyírfa/nádcukrot én is nagyon drágának találom...
Egyébként nekem valamilyen túrós vagy pudingos süti lenne a tippem. Ezeknél abszolút nem gond ha nem cukorral készíted. Mi a palacsintába/túrós rétesbe való tölteléket így készítjük:
- natúr túró (2x 200g-osat szoktunk venni, de lehet nagyobb adagban is)
- tejföl (attól függ milyen állagú tölteléket akarsz)
- édesítő
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás sárgája
- fahéj (én szeretem sok fahéjjal)
- mazsola - ha szeretitek
- de kicsi mézet is lehet bele tenni ha van otthon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!