Mit tettek vajon az alumínium kuktával?
Figyelt kérdés
Használtan vettem egyet, és amikor meghozta a postás, elszörnyűdtem. Az eladó úgy árulta, hogy használatra kész a kukta. Oké, hogy amúgyis elmostam volna, de valami rémes volt az egész belseje. Valami fehér lerakódások voltak a belső oldalán, kb a feléig. Elmosogattam, szépen eltűnt a fehér réteg, de az a rész sötétebb volt, mint a többi, tehát nem az a világos alumínium színe volt. Ezután kipróbáltam, hogy rendesen működik e. A működéssel nincs baj, viszont használat után sárgás lett az a rész, ami előtte fehér lerakódásokkal volt tele. Ezután ecetes vízzel használtam, hátha eltünteti azt a sárgás elszíneződést. De nem! Ugyanolyan sárga maradt, és fura szemcsék, lerakódás darabok úszkáltak a vízben. Mintha valami oldódna le folyamatosan a kukta belsejéből. Nem tudom másként fogalmazni. Az eladó elérhetetlen. Ezek után nem merek főzni benne, mert el nem tudom képzelni, hogy mi lehet a kuktával, mit csinálhattak vele. Milyen szert önthettek bele, vagy egyáltalán mire használták.2012. jan. 25. 22:30
11/11 anonim válasza:
Aluminiumot savas szerekkel nem szabad tisztitani, meret az reakcióva lép vele, és vagy feketés, vagy fehéres bevontatot kap (a savtól függ a szine). Ezért nem lehet aluminium tárgyakata mosogatógépbe sem tenni, mert ronda lesz és tönkremegy.
Ezen kivül az aluminium kimondottan ártalmas, föként a növésben lévö szervezeteknek, és több idöskori betegséget részben arra lehet visszavezetni, hogy az illetö (vagy a szülei) föként aluminium edényeket használtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!