írnátok jó csokiskeksz recepteket?
50 dkg liszt
15 dkg sertészsír (Nem vaj, nem margarin! A zsírtól lesz finom omlós!)
1 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
20 dkg porcukor
1 egész tojás villával kicsit felverve
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tábla tej vagy étcsokoládé apróra vagdalva
10 dkg pörkölt mogyoró szintén összevagdalva (kihagyható, de nagyon finom benne)
kb. 1-1,5 dl tej (annyi kell bele, hogy egy puha, ragacsos masszát kapjunk)
Mindent összegyúrunk, és sütőpapíros tepsire diónyi golyókat teszünk, picit ellapítjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Ez jó nagy adag, jó sok lesz belőle. Ha kevesebbet akarsz, felezd a mennyiségeket.
CSOKIS TALLÉR
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál őrölt fahéj
- 10 dkg összeaprított étcsoki
- 10 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 1 tojás
Elkészítés:
Szerintem már tudjátok is az elkészítés menetét :)
Száraz hozzávalókat (a cukor kivételével) összekeverjük, majd egy külön tálban a tojást, a vajat és a cukrot kikeverjük. Fakanállal a száraz egyveleget hozzádolgozzuk a tojásos-vajas-cukros masszához. Az egyvelegből diónyi golyókat formálunk és egy tepsibe - amibe még a legelején sütőpapírt tettünk - kilapítva rakjuk őket egymástól tisztes távolságra (mivel miközben sülnek, szépen megnőnek). A recept szerint az átmérő kb. 4 cm, a vastagsága kb. fél cm. Én ezt a lépést érzésből kiviteleztem.
Előmelegített sütőben kb. 12-13 percig sütjük.
Igyatok mellé hideg tejet, nagyon jó együtt a két ízhatás! (már akinek a gyomra bírja a tejet...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!