Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » írnátok jó csokiskeksz recepte...

írnátok jó csokiskeksz recepteket?

Figyelt kérdés
2012. jan. 25. 17:13
 1/5 anonim ***** válasza:

50 dkg liszt

15 dkg sertészsír (Nem vaj, nem margarin! A zsírtól lesz finom omlós!)

1 kávéskanál szódabikarbóna

csipet só

20 dkg porcukor

1 egész tojás villával kicsit felverve

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 tábla tej vagy étcsokoládé apróra vagdalva

10 dkg pörkölt mogyoró szintén összevagdalva (kihagyható, de nagyon finom benne)

kb. 1-1,5 dl tej (annyi kell bele, hogy egy puha, ragacsos masszát kapjunk)

Mindent összegyúrunk, és sütőpapíros tepsire diónyi golyókat teszünk, picit ellapítjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Ez jó nagy adag, jó sok lesz belőle. Ha kevesebbet akarsz, felezd a mennyiségeket.

2012. jan. 25. 17:51
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi :) hétvégén ki is próbálom :D ma csináltam először, receptoldalról szedtem a receptet, de túl híg lett és szétfolyt :S ezért fordultam ehhez az oldalhoz ^^
2012. jan. 25. 18:03
 3/5 anonim ***** válasza:

CSOKIS TALLÉR

Hozzávalók:

- 15 dkg liszt

- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

- fél teáskanál szódabikarbóna

- fél teáskanál őrölt fahéj

- 10 dkg összeaprított étcsoki

- 10 dkg puha vaj

- 15 dkg cukor

- 1 tojás

Elkészítés:

Szerintem már tudjátok is az elkészítés menetét :)

Száraz hozzávalókat (a cukor kivételével) összekeverjük, majd egy külön tálban a tojást, a vajat és a cukrot kikeverjük. Fakanállal a száraz egyveleget hozzádolgozzuk a tojásos-vajas-cukros masszához. Az egyvelegből diónyi golyókat formálunk és egy tepsibe - amibe még a legelején sütőpapírt tettünk - kilapítva rakjuk őket egymástól tisztes távolságra (mivel miközben sülnek, szépen megnőnek). A recept szerint az átmérő kb. 4 cm, a vastagsága kb. fél cm. Én ezt a lépést érzésből kiviteleztem.

Előmelegített sütőben kb. 12-13 percig sütjük.

Igyatok mellé hideg tejet, nagyon jó együtt a két ízhatás! (már akinek a gyomra bírja a tejet...)

2012. jan. 25. 18:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Ha mégis az én receptemet próbálnád ki, akkor azt tanácsolom, hogy előbb a tejen kívül mindent gyúrj össze, és a tejet csak fokozatosan öntsd hozzá, hogy ne lágyuljon el nagyon a tészta. Puha legyen, de ne lágy. Nekem nem egészen 1 dl kellett hozzá. Ja, és most hogy visszaolvastam a receptet, rájöttem, hogy elírtam, 2 egész tojás kell bele, nem egy. Féladaghoz tegyél egyet.
2012. jan. 26. 07:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Ó, és még egy tipp. Ha 1 szép nagy narancsnak a lereszelt héját is belecsempészed a tésztába, isteni lesz! :)
2012. jan. 26. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!