Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csinálhatnék, amibe...

Mit csinálhatnék, amibe tehetek grizt és konzervbarackot?

Figyelt kérdés
2009. máj. 27. 09:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tejbegríz barackkompóttal.
2009. máj. 27. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Pirított dara barack befőttel.
2009. máj. 27. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A grízt főzd meg a barack levében,keverd vagy turmixold össze a barackkal,esetleg dúsítsd felvert tejszínnel vagy tojásfehérjével.Attól függ,hogy magadnak készíted,vagy egy pici babának.
2009. máj. 27. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Grízes-joghurtos


kb. 10 db sárga húsú őszibarack

1-2 ek. búzadara

4 tojás

15 dkg cukor

1 tk. vaníliás porcukor (házi)

50 dkg natúr joghurt

12,5 dkg vaj megolvasztva

20 dkg liszt

20 dkg búzadara

3/4 csomag sütőpor


A tészta úgy készül, mint egy egyszerű muffintészta, a robotgépet sem kell elővennünk. Egy nagy keverőtál kell hozzá meg egy habverő, amivel először a nedves, majd a száraz hozzávalókat fogjuk elkeverni.


és 1-2 ek. búzadarával, majd hagytam lecsepegni.

A vajat mikróban megolvasztottam és félretettem kihűlni. A száraz hozzávalókat, azaz az átszitált lisztet, a búzadarát és a sütőport egy tálban elkevertem.

A nedves hozzávalókat, azaz a joghurtot, a tojásokat a kétféle cukorral elkevertem egy habverővel. Az olvasztott vajat is belekevertem, majd beleforgattam fokozatosan a száraz hozzávalókat is.

Egy nagy kivajazott-kilisztezett tepsibe öntöttem a tésztát, a tetejére rakosgattam a barackszeleteket, majd előmelegített sütőben légkeveréssel 160 fokon kb. 35 perc alatt megsütöttem (tűpróba).

2009. máj. 27. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Baraqckos gízpuding

1 l tej

28 dkg búzadara

4 tojássárgája

18 dk cukor

10 dkg vaj

15 dkg gyümölcs, kockákra vágva

0,5 dl rum

Elkészítés:

Forraljuk fel a tejet, majd húzzuk le a tűzről, és folyamatosan kevergetve szórjuk bele a búzadarát. Ezután tegyük vissza a tűzre, és kis lángon főzzük sűrűre. Ismét vegyük le, és keverjük bele egyenként a 4 tojás sárgáját,a rumot, a cukrot, a vajat. Jól keverjük el, és tegyük bele a barackot is! Töltsük hideg vízzel kiöblített formákba, és hagyjuk kihűlni, majd tegyük néhány órára hűtőbe! Tálaláskor borítsuk tányérra!

2009. máj. 27. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
szerintem tejbe főzd meg kis cukorral, mint a tejbedarát, és rekd bele a barackokat, olyan lesz mnit a zabkása meg ap uding keveréke, de meg is lehet pirítani a gríztés leönteni vele :)
2009. máj. 27. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!