Mit csinálhatnék, amibe tehetek grizt és konzervbarackot?
Grízes-joghurtos
kb. 10 db sárga húsú őszibarack
1-2 ek. búzadara
4 tojás
15 dkg cukor
1 tk. vaníliás porcukor (házi)
50 dkg natúr joghurt
12,5 dkg vaj megolvasztva
20 dkg liszt
20 dkg búzadara
3/4 csomag sütőpor
A tészta úgy készül, mint egy egyszerű muffintészta, a robotgépet sem kell elővennünk. Egy nagy keverőtál kell hozzá meg egy habverő, amivel először a nedves, majd a száraz hozzávalókat fogjuk elkeverni.
és 1-2 ek. búzadarával, majd hagytam lecsepegni.
A vajat mikróban megolvasztottam és félretettem kihűlni. A száraz hozzávalókat, azaz az átszitált lisztet, a búzadarát és a sütőport egy tálban elkevertem.
A nedves hozzávalókat, azaz a joghurtot, a tojásokat a kétféle cukorral elkevertem egy habverővel. Az olvasztott vajat is belekevertem, majd beleforgattam fokozatosan a száraz hozzávalókat is.
Egy nagy kivajazott-kilisztezett tepsibe öntöttem a tésztát, a tetejére rakosgattam a barackszeleteket, majd előmelegített sütőben légkeveréssel 160 fokon kb. 35 perc alatt megsütöttem (tűpróba).
Baraqckos gízpuding
1 l tej
28 dkg búzadara
4 tojássárgája
18 dk cukor
10 dkg vaj
15 dkg gyümölcs, kockákra vágva
0,5 dl rum
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet, majd húzzuk le a tűzről, és folyamatosan kevergetve szórjuk bele a búzadarát. Ezután tegyük vissza a tűzre, és kis lángon főzzük sűrűre. Ismét vegyük le, és keverjük bele egyenként a 4 tojás sárgáját,a rumot, a cukrot, a vajat. Jól keverjük el, és tegyük bele a barackot is! Töltsük hideg vízzel kiöblített formákba, és hagyjuk kihűlni, majd tegyük néhány órára hűtőbe! Tálaláskor borítsuk tányérra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!