Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik hal étel a kedvenced?

Melyik hal étel a kedvenced?

Figyelt kérdés
Nekem. Halászlé,harcsa pörkölt turós csuszával..
2012. jan. 17. 16:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Natúr lazacfilé tejszínes gombamártással krokettel, Sült fogasfilé,töltött ponty, de szeretem a hekket, a paradicsomos makrélafilét, tonhalat, stb...
2012. jan. 17. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Nekem a halrudacska :) Ezen a téren még gyerek vagyok.
2012. jan. 17. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Tonhal filé, hekk krumplival zöldséggel.
2012. jan. 17. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 doboszoli ***** válasza:
100%

No.1 a HALÁSZLÉ.

Utána az összes többi, a keszegtől a lazacig.

2012. jan. 17. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

tonhalas rizibizi

majorannás rizs pangasius filével

halászlé

rakotthal

2012. jan. 17. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

1. Hekk

2. Lecsós hal (tengeri halfilé fokhagymás vajban elő sütve, tepsibe rakva, rá halmozok egy kis lecsót és egybe sütöm)

3. A konzerv halakból a paradicsomos hering és a ruszli

2012. jan. 17. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 gomzoli ***** válasza:

A saját készítésű olajos hal, keszegekből.

Letapadásmentes, teflonos fazékban készíthető, bármilyen kistestű hazai halból, jók a szálkás keszegfélék is. A kissé nagyobbakat (tenyérnyi) már derékban kettévágom. Persze meg kell pucolni a halakat, fejüket is levágni.

A fazék aljába pár, vastagra szelt hagymakarikát kell tenni, egész borsot, kevés köménymagot, kis töredék babérlevelet. felönteni étolajjal. Erre egy rétegnyi halat fektetni, és alaposan megsózni, és pár gerezd fokhagymát is rátenni, ismét felönteni olajjal. És így tovább, rétegenként, amíg a hal el nem fogy, vagy a fazék meg nem telik. Lényeg, hogy az olaj végig lepje el a fazék tartalmát.

Ezután a gáztűzhely legkisebb takaréklángján, fedő alatt 8-10 órán át fődögéljen az olajban. Semmiképp se pezsegjen, csak gyengén bugyoghat. Este szoktam feltenni, reggelre kész.

Hűtőben egy hétig eláll, az íze remek, éppenolyan állagú, mint a konzervhal, a szálkák teljesen észrevehetetlenné válnak evés közben.

2012. jan. 17. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát... A lazacot mindennél jobban imádom, csak nem tudom megfizetni. Már volt szerencsém enni rendezvényen svédasztalról, onnan ismerem. Az mindent vitt.

Az általam is elkészíthető, megfizethető halételek közül a halpaprikás és a bakonyi hal a kedvencem. De igazából bármi jöhet ami nem halászlé (eleve nem szeretem a leveseket, kivéve egy-kettőt).

2012. jan. 17. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy az emberek többsége nagyon kevés halételt ismer!Meg kevesen is vannak oda érte.
2012. jan. 18. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
orly módra :)
2012. jan. 23. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!