Melyik hal étel a kedvenced?
No.1 a HALÁSZLÉ.
Utána az összes többi, a keszegtől a lazacig.
tonhalas rizibizi
majorannás rizs pangasius filével
halászlé
rakotthal
1. Hekk
2. Lecsós hal (tengeri halfilé fokhagymás vajban elő sütve, tepsibe rakva, rá halmozok egy kis lecsót és egybe sütöm)
3. A konzerv halakból a paradicsomos hering és a ruszli
A saját készítésű olajos hal, keszegekből.
Letapadásmentes, teflonos fazékban készíthető, bármilyen kistestű hazai halból, jók a szálkás keszegfélék is. A kissé nagyobbakat (tenyérnyi) már derékban kettévágom. Persze meg kell pucolni a halakat, fejüket is levágni.
A fazék aljába pár, vastagra szelt hagymakarikát kell tenni, egész borsot, kevés köménymagot, kis töredék babérlevelet. felönteni étolajjal. Erre egy rétegnyi halat fektetni, és alaposan megsózni, és pár gerezd fokhagymát is rátenni, ismét felönteni olajjal. És így tovább, rétegenként, amíg a hal el nem fogy, vagy a fazék meg nem telik. Lényeg, hogy az olaj végig lepje el a fazék tartalmát.
Ezután a gáztűzhely legkisebb takaréklángján, fedő alatt 8-10 órán át fődögéljen az olajban. Semmiképp se pezsegjen, csak gyengén bugyoghat. Este szoktam feltenni, reggelre kész.
Hűtőben egy hétig eláll, az íze remek, éppenolyan állagú, mint a konzervhal, a szálkák teljesen észrevehetetlenné válnak evés közben.
Hát... A lazacot mindennél jobban imádom, csak nem tudom megfizetni. Már volt szerencsém enni rendezvényen svédasztalról, onnan ismerem. Az mindent vitt.
Az általam is elkészíthető, megfizethető halételek közül a halpaprikás és a bakonyi hal a kedvencem. De igazából bármi jöhet ami nem halászlé (eleve nem szeretem a leveseket, kivéve egy-kettőt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!