Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell készíteni hasábbur...

Hogyan kell készíteni hasábburgonyát McDonaldson módon?

Figyelt kérdés
2009. máj. 26. 19:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%
Pálmaoljaban sütik,nekem az ismerősöm ezt mondta.Ezt a fajta olajat kevésbé szívja be a burgonya,és másabb az íze is.
2009. máj. 26. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
89%
Adalék van az olajban, azt nem tudsz szerezni.
2009. máj. 26. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
75%

A McDonald's® Híres Zsírban Sült Hasábburgonyája

Különleges Eszközök

Olajsütő

Hasábburgonya Szeletelő

(vagy türelem a krumpli szeleteléshez)

Hozzávalók:

2 nagy Idahoi vörösesbarna burgonya

1/4 csésze cukor

2 evőkanál kukoricaszirup

(Ételadalék: izocukor– „HFCS–High Fruitos Corn Sirup” magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup. Ha boltban nem kapható kukoricaszirup: 1 csészényihez, használj 1 1/4 csésze kristálycukrot, és 1/4 csésze folyadékot (használd a receptben kért folyadékot).

1½-2 csésze forró víz

6 csésze Crisco® főzőmargarin „Crisco® shortening”

1/4 csésze marhahúszsír (vagy tedd félre a zsírt a korábban sült hamburgerekről)

A hasábburgonya előkészítése

Hámozd meg a krumplikat. Egy nagy keverőedényben vegyíts cukrot, kukoricaszirupot és forró vizet. Győződj meg róla, hogy a cukor elolvadt. Hasábburgonya szeletelőt használva, vágd fel a meghámozott krumplikat szalmakrumplivá. A burgonyahasáboknak 1/4 * 1/4 hüvelyk vastagnak kell lennie, és kb. 4 – 6 hüvelyk hosszúnak. (Késsel is el lehet készíteni, de nagyon sok vele a munka) Helyezd a szalmakrumplit a cukros-vizes edénybe, és tedd hűtőbe. Hagyd ázni kb. 30 percet.

Amíg átitatódnak, rakd a főzőmargarint az olajsütőbe. Tekerd fel a hőmérsékletet „Maximumra”. A főzőmargarinnak nagyon sok idő kell, hogy előmelegedjen. Végül is cseppfolyóssá fog válni. Miután felolvadt és legalább 375 °C –os, szárítsd meg a krumplikat és öntsd őket az olajsütőbe (légy óvatos, rendkívül forró lesz).

1 - 1½ perc után, vedd ki a krumplit a sütőből és rakd egy szalvétával/ papírtörlővel bélelt tálba, tányérra. Majd hagyd hűlni 8, 10 percet a hűtőszekrényben.

Mialatt hűlnek, add a zsírt vagy a marhahús pecsenyezsírt a forró főzőmargarinhoz. Újra tekerd a hőfokot maximumra. Kavard a zsírt, amíg beleolvad az olajba. Egybe fog olvadni a kettő.

Miután az olajsütő újramelegedett 375 °C – 400 °C -ra, tedd bele a krumplit és süsd újra. Ez alkalommal 5–7 percig, míg arany-barnák nem lesznek. Aztán vedd ki és tedd őket egy nagy edénybe.

2009. máj. 26. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
81%
400 fokon elég a krupli,mihelyt beleteszed!Sima fánk tészta is csak 180 fokon sül,nem kell sokkal több a krumplinak sem.
2009. máj. 26. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 A kérdező kommentje:
huh, köszi a válaszokat, különösen az utolsónak köszönöm, de asszem feladom, egy "picit" bonyolult. Inkább maradok a klasszikusnál, hogy burgonya, olaj, só. :D
2009. máj. 26. 19:59
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha kicsit főzöd a megfőzöd krupmlit mielőtt olajban piritod nem lesz olyan száraz
2009. máj. 26. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
91%
Most a napokban 2 ilyen kérdést is kiírtak... rengeteg válasz érkezett. Ki-ki döntse el melyik igaz...
2009. máj. 27. 03:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 A kérdező kommentje:

fú, hát én most kérdezek ilyet először, nem néztem körül a régebbieknél, mert amikor írtam a kérdést, nem jelezett hasonló kérdést, de mindegy.

Azért kérdeztem gyorsan, mert mostanában elég sokat járok oda és nagyon ízlik a krumplijuk, de mivel nagyon drága (legalábbis többszöri alkalomra), gondoltam, hogy megtanulom itthon elkészíteni.

2009. máj. 28. 14:57
 9/16 Atika válasza:
elág hülye az aki azt írta 300-400 fokon sül a buri. mekis vagyik a krumpli 168 fokon sül és nem ugy készül ahogy leírtad.100%ban hülyeséget írtál.:)
2009. nov. 11. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
Én csak bemásoltam, amit találtam...
2009. nov. 11. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!