Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem olvad el a sült...

Miért nem olvad el a sült fagylalt?

Figyelt kérdés
Régóta érdekel még de még nem sikerült kiderítenem hogy mitől nem olvad el a sütőbena sült fagylalt?mi a titka?:)
2012. jan. 14. 16:44
 1/4 anonim ***** válasza:

A fehérje, és a levegő nagyon jó hőszigetelő.

A piskótában, és a tojásfehérje habban mindkettőből van jó bőven.

2012. jan. 14. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Csak tipp, de felteszem valami Leidenfrost effektus lehet. [link]
2012. jan. 14. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Első vagyok. A hőszigeteléstől nem olvad el, és ez nem csak tipp.
2012. jan. 14. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Egyrészt a hőszigetelés miatt, másrészt pedig hirtelen magas hőfokon van sütve, hogy a fehérje hab épp hogy színt kapjon.Ha jól tudod 210°C sütőben kb 5 perc alatt sütik meg.

Annyi idő alatt nincs ideje sem.

Ha betennéd 170°c fél órára, akkor hiába a szigetelés megolvadna.

2012. jan. 14. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!