Miért nem olvad el a sült fagylalt?
Figyelt kérdés
Régóta érdekel még de még nem sikerült kiderítenem hogy mitől nem olvad el a sütőbena sült fagylalt?mi a titka?:)2012. jan. 14. 16:44
1/4 anonim válasza:
A fehérje, és a levegő nagyon jó hőszigetelő.
A piskótában, és a tojásfehérje habban mindkettőből van jó bőven.
2/4 anonim válasza:
Csak tipp, de felteszem valami Leidenfrost effektus lehet. [link]
3/4 anonim válasza:
Első vagyok. A hőszigeteléstől nem olvad el, és ez nem csak tipp.
4/4 anonim válasza:
Egyrészt a hőszigetelés miatt, másrészt pedig hirtelen magas hőfokon van sütve, hogy a fehérje hab épp hogy színt kapjon.Ha jól tudod 210°C sütőben kb 5 perc alatt sütik meg.
Annyi idő alatt nincs ideje sem.
Ha betennéd 170°c fél órára, akkor hiába a szigetelés megolvadna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!