Ez a torta marcipánnal van bevonva? Ha igen hogyan kell csinálni? Kinyújtani a marcipánt, vagy hogy?
Marcipánt házilag még gyakorlott is nehezen tud készíteni.A kész marcipánt pedig úgy lehet legjobban kinyújtani,ha két folpack közé teszed,mert akkor nem ragad sema deszkához,sem a nyújtófához.
Cukormázat kezdőként a készen kaphatóbólkészíts.(tasakban)
NE VEGYÉL BOLTI ZACSKOS CUKORMÁZAT!!!!!! én multkor vettem és alig volt benne, nem volt elég semmire pedig márkásat vettem.
cukormázat én ugy szoktam hogy jo sok porcukorhoz öntesz egy nagyonkevés forró vizet. fontos hogy forró legyen. összekevered hogy sűrű legyen és ugy ráöntöd és megvárod míg megszárad. én szoktam belerakni valamilyen aromát is.
elsö hozzászolo voltam
Ezek is hátha segítenek:
http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE
http://www.youtube.com/watch?v=eK_M5N1TMxA&feature=related
vagy itt van még több:
http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=fon..
Jó dekorálást! :)
Cukormáz az és a díszítés marcipán. Cukormázat készíteni könnyű: Veszel 3-4 cs Dr. Oetker cukormázport az előírásnál kevesebb ízzel, de inkább Fantávak kikevered s ráöntöd. Többet vegyél, legyen miből önteni. Ami lecsorog összeszeded újraolvasztod más sütire (rácsra tedd a tortát s úgy könnyű)
Ha nagyon jót akarsz fondant készítése:
90dkg cukor
1kávéskanál ecet,vagy citromlé
3dl víz
Elkészítés: Az összetevőket felforraljuk,összemossuk.
Összemosás:Egy csészébe hideg vizet teszünk,és az ebbe mártogatott ecsettel forrás közben lemossuk az edény oldalára rakódott cukorkristályokat.3-4 alkalommal ismételjük.A tetején megjelenő habot ecsettel leszedjük.Addig forraljuk míg"golyóra"nem főztük,és a főzetben nem marad szemcse.
Golyóra főzés-jelentése,hogy puha golyókat lehet formálni a főzetből.Ezt mintavétellel ellenőrizhetjük.
Ellenőrzés:egy edénybe hideg vizet teszünk,a fakanál nyelét belemártjuk a vízbe,a cukorfőzetbe,majd ismét a vízbe.A kanál nyelére tapadt,lehűlt cukormintát ujjunkkal leszedjük és ha puha golyót tudunk belőle formálni,akkor levesszük a tűzről.Ha a cukor nyálkás,cukrot,ha törik,pattog akkor vizet teszünk hozzá.
Ha levettük a tűzről,a tetejét kezünket hideg vízbe mártva megöntözzük.Állni hagyjuk,amíg langyosra hűl.Ekkor egy fakanállal kevergetjük amíg egészen kifehéredik,majd egészen megdermed(kemény lesz).Nedves ruhával letakarva állni hagyjuk kb 1/2 óra múlva újra megpuhul.
Ilyen állapotban alkalmas sütemények,torták áthúzására úgy,hogy a szükséges mennyiséget edénybe tesszük,és állandó keveréssel langyosra melegítjük.Tetszés szerinti színre ételfestékkel,csokoládéval,kakaóporral,sűritett kávéval stb...színezhetjük.Ha melegítésnél pici tojásfehérjét teszünk hozzá,fényesebb lesz a bevonat.Ajánlatos a süteményt,tortát áthúzás előtt forró,hígított lekvárral megkenni,így egy szigetelő réteget adunk a tésztának,és nem lesz matt a fondant.
A fondant hetekig tárolható,nem romlik,de vizes ruhával takarjuk le,hogy a teteje ne száradjon ki.
Tanácsok: Ez a fondant hasonlóan is használható mint a marcipán.Nyújtani és formálni is lehet,de a melegre felpuhul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!