Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok finom eperkrém-leves...

Írnátok finom eperkrém-leves receptet?

Figyelt kérdés
2009. máj. 25. 11:52
 1/3 anonim ***** válasza:

HIDEG EPERKRÉMLEVES RECEPT


Hozzávalók

1 csomag főzés nélkül elkészíthető vaníliás pudingpor

7 dl tej

fél mokkáskanál őrölt fahéj

3 dl tejszín

40 dkg friss eper

4-5 evőkanál cukor

méz vagy ennek megfelelő édesítőszer.



Leírás

A pudingport a tejjel pár perc alatt kikeverjük, ezalatt olyan lesz, mint egy híg mártás. A fahéjjal fűszerezzük. A tejszínt a megtisztított eperrel és a cukorral összeturmixoljuk, a pudingos mártásra szűrjük és jól elkeverjük vele. Jól behűtve, tejszínhabbal és friss eperszemekkel tálaljuk


Megjegyzés

Ezt a levest bármilyen, az idénynek megfelelő gyümölcsből elkészíthetjük, kitűnő cseresznyéből, meggyből, málnából, barackból...

2009. máj. 25. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A megtisztított eperből turmixgépbe tettem annyit, amennyi belefért (1,5 l). Alaposan finomra turmixoltam, hozzáadtam 3 evőkanál pocukrot, egy doboz tejfölt, újra összeturmixoltam, majd az edény végkapacitásáig tejjel feltölttöttem. Összeturmixoltam, nagy jénai tálba öntöttem és a többi eperszemet negyedekbe vágva beletettem. A hidegre tuningolt hűtőben gyorsan lehűtöttem.


Édes, igazi eperízű ínyencség lett, tejföl helyett tejszín is adható, de szerintem szükségtelen arra költeni.

2009. máj. 25. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Vörösboros eperkrémleves

Még tart az eperláz, sőt! Ki kell használni minden percét, míg ez a csodás gyümölcs kínálja magát a piacon. Sütemény, saláta után leves következett. Vörösboros, Lévai Anikó vörösboros meggylevese után. Az ő szakácskönyvét olvasgatva jött az ihlet. A bort vele ellentétben én az elején a leveshez adtam, mert gyerekek is ették.

Hozzávalók:


* 1 kg eper

* 2 dl vörösbor

* kis darabka fahéj

* cukor ízlés szerint

* 1 vaníliáspuding

* 1 dl tejszín

* 2 ek. brandy

* 2 citromkarika


A megmosott eperből néhány szemet félretettem a díszítéshez. A többit 8 dl vízzel és a 2 dl borral feltettem főni. Ha nem eszik gyerekek, akkor csak a főzés végén, mikor elzárom alatta a lángot, teszem hozzá a bort. Adtam hozzá 4-5 ek. cukrot és egy kis darabka fahéjat. Pár perc alatt puhára főztem. A tejszínt elkevertem a pudingporral, a forrásban lévő leveshez adtam és hagytam, hogy besűrűsödjön, majd botmixerrel pürésítettem. Hozzáadtam a brandyt és egy sűrű szövésű szitán átszűrtem. Beledobtam a két karika citromot és hagytam,hogy szobahőmérsékletűre hüljön. Én így szeretem, de természetesen jól lehűtve is remek. Tejszínhabbal és egész szem eprekkel tálaltam.

2009. máj. 25. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!