Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerény keresetűek, ti miket...

Szerény keresetűek, ti miket főztök/esztek?

Figyelt kérdés

Jómagam is a kiskeresetűek táborát gazdagítom, ezért kérnék ötletet/tanácsot, hogy kaja terén hogyan tudnék még inkább spórolni? Hús/húsfélét így is jó ha heti egyszer eszünk, a rizs és a tészta meg már a fülünkön folyik ki.

15000/4 fő/hó... :(

2012. jan. 10. 22:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Jobb zöldségeseknél már 60 Ft-ért is kapsz idén extra minőségű krumplit.

Egyébként például a csirkepörkölt csak combokból arányaiban nem túl drága. Ha már húsfélét csinálsz, akkor törekedni kell arra, hogy minél több adag jöjjön ki egységnyi húsféléből. A kacsa hús például nagyon nem éri meg, hiszen marha drága, és sokat is megeszel belőle egyszerre. Viszont a szószos kajákban, ahol elsősorban a köret a lényeg, meglepően sok adag kijön akár fél kg húsból.

2012. jan. 11. 19:52
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

rakottkrumpli, paprikáskrumpli, sütőben sütött krumpli, nudli, dödöle, krumplistészta, krumplileves- ezekbe lehet venni a legolcsóbb virslit, nem lesz tőle rossz íze

rántott kápposzta, hagyma, máj, párizsi(legolcsóbb tökéletesen jó), sült virsli, lecsókolbász, tükörtojás/főtt tojás, rántott sajt-legolcsóbb, ezek rizs, krumpli, főzelékek feltéte lehet

rakottkáposzta

paradicsomos kápsozta, lencse, sárgaborsófőzelék, spenót, tök, finomfőzelék, kelkáposztafőzelék, krumplifőzelék

tejberizs, dara

lekváros/grízestészta, krumplistészta, dejós tészta, zöldséges tészta, sajtos-sonkás tészta, paradicsomos, spenótos tészta, tojásos nokedli,

tojás, zöldségpörkölt, pörköltek

lencsegulyás, babgulyás, sárgaborsóleves, zöldségleves, tojásleves, paradicsomleves, köménymagos leves, gombóc, grízgaluska leves

tarhonyáshús

tejfölös lángos, fánk, derelye, lekváros gombóc, palacsinta, guba, gofri,

bunádskenyér, melegszendvics, szendvics májkrémmel, fűszerkrémeket tudsz csinálni és sokáig elég, joghurt és valamilyen fűszer kell hozzá

2012. jan. 11. 20:02
 13/18 anonim ***** válasza:
32%
erre mondják viktor talpnyalói, hogy de internetre van pénz..:D
2012. jan. 29. 22:24
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a jobbnál jobb ötleteket!

Nagyon jó dolgokat írtatok!

Kedves utolsó, gondolom meg sem fordult a fejedben, hogy nem otthonról internetezek!

2012. febr. 1. 09:12
 15/18 anonim ***** válasza:
51%
utolsó vagyok, el hiszem, nem azért mondtam csak ismerem a szavajárásukat, én nem vagyok közülükvaló :D
2012. febr. 1. 21:21
 16/18 anonim ***** válasza:
.
2012. febr. 9. 14:10
 17/18 anonim ***** válasza:

Bocs a .-ért csak megjegyeztem a kérdést, ébredt a kicsi.

Én szoktam zsírszalonnát venni. Kisütöm, lesz belőle zsírom, azzal főzök ha nincs olajra pénzem és sütök benne krumplit, rántottakat stb. A tepertőt szeretjük, de tepertőkrémet készítek és kenyérre kenem. olcsó, két tojás meg kis mustár két kanál tejföllel, fél hagyma, de ettől olcsóbbat is találsz neten. Teával reggel, este kiváló

2012. febr. 9. 14:21
 18/18 anonim ***** válasza:
Nekünk is kb ennyi jut havonta ebédre. Krumplit pl mi háznál vesszük.1 zsák 1000 ft, múltkor 1200 ft volt, nagyon szép, nagy fajta.Semmi baja.Szerencsére.
2012. febr. 16. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!