Hogyan készítsek grízgombócot?
Figyelt kérdés
Férjem mamája csinált neki ilyet, de receptet sehol nem találok, kinézetre olyan mint a túrógombóc, ennyit tudok róla.2009. máj. 23. 15:53
1/5 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy két tojás, só meg annyi gríz, amennyit felvesz. Utána megvizezem a kezemet és forró, de nem lobogó vízbe dobálom a megformázott gombócokat. Én nagyobbacska gombócokat szoktam gyúrni, annak kell bő 35-40 perc, mire megfő. Ja és miután a gombócok a vízbe kerültek leveszem a legkisebb lángra, de nem takarom le fedővel.
2/5 anonim válasza:
Én rakok egy tojást egy bögrébe, és felengedem annyi grízzel, amennyit felvesz. Én jó keményre szoktam csinálni. És kiskanállal szoktam kiszaggatni a bögréből. Ez egy 3 fős családnak egy evésnyi leveshez elegendő mennyiség.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de nem erre a grízgombócra gondoltam, ez egy édes gombóc nem levesbe kellene ,hanem ahogy írtam olyan mint a túrógombóc csak nem tudom hogyan kell.Nem tudom hogy írjam de ez a neve.segítsetek.Édesen eszik, cukorral meghintve vagy lekvárral.
2009. máj. 23. 16:39
4/5 anonim válasza:
első vagyok. Bocs félreértettelek. Én így szoktam csinálni:
Hozzávalók :
tej
búzadara
cukor
pici zsíradék (olaj vagy
vaj
zsemlemorzsa vagy édes
kekszmorzsa
lekvár
Elkészítés módja:
A tejből és a búzadarából jó sűrű tejbedarát főzünk, ízlés szerint cukorral édesítjük. Kicsit hagyjuk hűlni, közben még sűrűsödni fog. Ha valamennyire már kihűlt, vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk belőle, amiket az olajon vagy vajon megpirított zsemlemorzsába vagy kekszmorzsába forgatunk. Bármilyen lekvárral finom, de leginkább a barack illik hozzá.
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm!!!!!!!!!!
2009. máj. 26. 14:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!