Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit kenhetnék a tortára?

Mit kenhetnék a tortára?

Figyelt kérdés

Találtam egy jó receptet, ami ugyan kis süteményekről szól, de a töltelékét én tortához használnám fel. Semmi bonyolult, zselatin, cukor, összetört és egész eper. Ha minden igaz (a kép szerint legalábbis) egész szépen tartja majd magát vastagabban is... Viszont a kis sütiken zselatin van, nagy tortára pedig én azt nem raknám, sosem jön össze.:) Tudnátok tippet adni, hogy mivel kenjem meg?

És ha már kérdezek:) Torta piskótáját Ti hogyan csináljátok? Mert én mindig a sima mezei piskóta recept szerint. De talán nem elég masszív.

2009. máj. 22. 09:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Eper dzsem és arra marcipánmassza
2009. máj. 22. 09:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Tejszínhab és arra eper darabok,esetleg csokireszelék
2009. máj. 22. 09:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
2.vagyok,én mindig vizespiskóta tésztát használok
2009. máj. 22. 09:14
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat:)

Első válaszoló:

Te csináltál már marcipán masszát? Melyik recept szerint? Mert több félét olvastam, de én még sosem csináltam.

Második válaszoló:

Tejszínhabra ugyanez a kérdésem:) Úgy érted nem csak dísznek, hanem azzal kenjem le? Tejszín cukor meg fixáló? És az meg is marad??:S

2009. máj. 22. 09:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
1.vagyok.Sajna én még eddig mindig csak vettem a marcipánt 500-700ft között van a Tesco-ban.Nagyon szépen lehet vele dolgozni.Ugyanúgy kell nyújtani,mint a rendes tésztát,csak itt liszt helyett porcukort kasználsz.
2009. máj. 22. 10:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Auchan fele járok előbb, de remélem akkor ott is kapok. És hogy megtalálom, nem tudom milyen kiszerelésben árulnak így marcipánt. Egyszer kerestem normál közértben de ott azt se értették mit akarok, majd megdobtak marcipángolyókkal...:) Szóval marcipánnal csinálom azt hiszem, tetszik az ötlet! Köszönöm! Csak kicsit félek tőle, hogy megmarad-e az eperdzsemen? Nem fog szétesni ha megvágom? Meg attól is, hogy hogy erőltetem rá a kinyújtott marcipánt a kör vagy lehet hogy szív alakú tortára...:) De hát annyi mindent csinálnak belőle, biztos megoldom valahogy.
2009. máj. 22. 15:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Megint én:)Esetleg tegyél csak a tetejére marcipánt az oldalára pedig roletit.Nyugi,az eperdzsemre simán rátudod tenni majd,hiszen a cukrászok is így tesznek,nem nagy ördögősség.Én a "nevelt"fiamnak csináltam az 4. születésnapjára állatkert tortát,a roletik voltak a kerítés,kókuszreszeléket mandula aromába mártottam,az pedig a fű volt.Vettem rá néhány marcipán figurát és nagy volt az öröm./mindenkinek,csaj sajna ő nem értékelte,mert...ő ilyen:(Sok sikert a sütéshez,biztos fincsi lesz .ja!A marcipán figuráknál kerezsd,neijlon zacskóba csomagolva,vagy aranyozott csomagolásban.Ha csak natúr van,vegyél ételszínezőt,gyúrd bele és porcukorral hintett gyúródeszkán formázd ki.
2009. máj. 22. 20:43
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem értékelte?? Óó.. Pedig nagyon jól hangzik! Biztos jól nézett ki! Már az ötlet is nagy tetszik.

Köszönöm a segítséget, csak júni elején sütöm, viszont az epres sütik látványától beindult a fantáziám, mit készíthetnék majd, örülök, hogy leltem megoldást.:) Majd meglátom hogy tudok bánni a marcipánnal...:)

2009. máj. 22. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!