Ez sós süti elképzelésem milyen lehet?
Van itthon 1 csomag leveles tésztám.
Ugye azt ketté lehet szedni.
Arra gondoltam hogy csinálok egy pizza szósz szerűséget sűrített paradicsomból, ketchupből, kakukkfűből, bazsalikomból és oregánóból.
A leveles tésztát még nyújtás elött ketté szedem, az egyik felét megkenem ezzel a szósszal, rárakom a másikat és úgy nyújtom ki.Felcsíkozom kicsit megcsavarom, megszórom sajttal esetleg egy kis szezám maggal.
Kérdésem szerintetek jó lenne ez így?A szósz miatt nem fog szétesni?
Ez jó lesz, hasonló én is szoktam. A szószra szórj egy kis reszelt sajtot, azt egy kicsit összébb fogja.
És felesleges szétszedni a tésztát. Vékonyra kinyújtod, megkened és félbehajtod.
hát, szerintem nincs ami összefogja a szószt, sütés közben könnyen kifolyhat és mechanikailag nehéz lesz kinyújtani, felvágni, csavarni
szerintem szimplán nyújts ki, kend le véknyan a szósszal, szórd meg sajttal, behűtöd, felvágod, megcsavarod, sütöd
de ha mindeképp töltöttet akarsz, akkor kis rudacskáknak is betöltheted: a kinyújtott tészta egyik hosszanti végére rúdban kinyomod a tölteléket, felcsavarod, tojással megkened, hogy összeragadjon, lekened, szezámmaggal szórod, sütöd
de az ilyen töltött szószokat érdemes vagy sűrűre/keményre csinálni, mert a leveles tésztát igen nagy hőmérsékleten sütjük és simán kiolvad és kifolyik belőle a töltelék
Köszönöm!Megyek is neki állok!
B.U.É.K
Na hát megcsináltam.Benne nem sok maradt mert ahogy félbe hajtottam és nyújtottam oldalt kifolyt, de kentem a tetejére és úgy szortam rá a sajtot.
nem lett rossz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!