Ha vendégségbe megyek és ajándéként sütök sütit az nem sértő a házi asszony részére? Meg kérdezem, hogy mit szól hozzá vagy csak vigyem?
Attól függ milyen egyéniség a háziasszony!
Ha "ő a legjobb és csak ő tud - szerinte" , akkor ne vigyél, de ha átlagos és szeretetből csinálja (a vendéglátást) biztosan nem veszi zokon. Én örülnék neki.
Arról nem beszélve hogy így nincs olyan "most elmegyünk és ingyen jól bekajálunk" kinézete. (Egy-két ismerősömből indultam ki az utolsó mondatomnál!)
a dolga nem lesz kevesebb, mindenképpen remekel valami sütivel. ha még be is jelented, hogy vinnél Te is, akaratlanul is versenyhelyzetbe hozod.
a szándékodat nem vitatom, de ismerve a női lelket,én nem vinnék,sem meglepiként, sem megbeszélve sem. ha rákérdezel, nyilván azt mondja, hogy persze, oké...., de, hogy mit gondol sosem derül ki.
ez csak évek alatt nagyon összeszokott csapatnál működik, hogy megbeszéljük ki mit hoz.
Felhívnám előtte telefonon: "arra gondoltam, hogy ... ezáltal neked is kevesebb lenne a dolgod, mi annak is nagyon örülünk, hogy együtt lehetünk veletek."
Vagy valami hasonló szöveggel. Aztán majd látod, mit válaszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!