A margarint lehet helyettesíteni zsírral?
Parancsoljatok:-)) :40 dkg liszt
25dkg margan/zsír
2dl tejföl
3dkg élesztő
1 dl tej
15 dkg reszelt sajt /a tésztába/
3 tk só
A tetejére 2 tojássárgája és kb. 8-10 dkg sajt.
Az élesztőt futtasuk fel a deci tejben. A többi hozzávalóval gyúrjuk jól össze./a vaj lehetőleg legyen langyos mert úgy könnyebben gyúrható/ A tésztának félkeménynek kell lennie mint ahogy itt már említették is. Az egyészben az a jó hogy nem kell sem pihentetni sem dagasztani sem hajtogatni és mégis nagyon jó lessz!!!
Szóval a tésztát jó ujjnyi vastagra nyújtjuk és megkennyük a tojássárgával majd a reszelt sajtot rászorjuk.Nagyon pici szaggatóval szúrjuk ki és rakosgassuk tepsibe de nagyon ritkán rakjuk.Nekem 2 tepsivel lett belőle. A leeső tészta széleket én újból össze gyúrtam majd megint raktam rá tojássárgáját és sajtot és még egy csomó lett belő. Közepes lángon 20 percig sűltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!