Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A margarint lehet helyettesíte...

A margarint lehet helyettesíteni zsírral?

Figyelt kérdés
Pogácsát szeretnék sütni és a receptben az ál hogy 250g rama margarin kell hozzá. Faluban lakok és nincs bolt sajnos és nekem csak zsír van itthon. A kérdésem az lenne hogy ha lehet zsírral is akkor abból is 250g? Nem fog rontani a pogácsán mert akkor inkább holnap.. Előre is köszi a válaszokat ja és nagyon sűrgős.
2009. máj. 11. 12:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se lesz rosszabb zsírral. Már nekem is csorog a nyálam!!
2009. máj. 11. 13:30
 12/17 A kérdező kommentje:
Jelentem az első tepsivel már kisült és fantasztikus. Egyszerű gyors és könnyű volt megcsinálni. Ha valaki kéri a recit szívesen leírom egyébként én is csak ma találtam rá a neten.
2009. máj. 11. 15:13
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
johet a recept!!!
2009. máj. 11. 18:21
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is szeretném megkapni!
2009. máj. 11. 19:30
 15/17 A kérdező kommentje:

Parancsoljatok:-)) :40 dkg liszt

25dkg margan/zsír

2dl tejföl

3dkg élesztő

1 dl tej

15 dkg reszelt sajt /a tésztába/

3 tk só

A tetejére 2 tojássárgája és kb. 8-10 dkg sajt.

Az élesztőt futtasuk fel a deci tejben. A többi hozzávalóval gyúrjuk jól össze./a vaj lehetőleg legyen langyos mert úgy könnyebben gyúrható/ A tésztának félkeménynek kell lennie mint ahogy itt már említették is. Az egyészben az a jó hogy nem kell sem pihentetni sem dagasztani sem hajtogatni és mégis nagyon jó lessz!!!

Szóval a tésztát jó ujjnyi vastagra nyújtjuk és megkennyük a tojássárgával majd a reszelt sajtot rászorjuk.Nagyon pici szaggatóval szúrjuk ki és rakosgassuk tepsibe de nagyon ritkán rakjuk.Nekem 2 tepsivel lett belőle. A leeső tészta széleket én újból össze gyúrtam majd megint raktam rá tojássárgáját és sajtot és még egy csomó lett belő. Közepes lángon 20 percig sűltek.

2009. máj. 12. 12:16
 16/17 anonim ***** válasza:
A pogácsa sokkal finomabb zsírral, helyettesítheted és ugyanannyi kell belőle. (mamám mindig mindent zsírral csinált)
2009. máj. 12. 13:18
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A pogácsa elkészült már a recept is le van írva :-))))
2009. máj. 12. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!