A kelttészta kelesztés és formázás után is éjszakázhat a hűtőben?
Azt tudom, hogy az működik, hogy csak simán összegyúrom az alapanyaokat és bedobom a hűtőbe éjszakára, ott megkel, és reggel formázom, sütöm.
De mi van akkor, ha este már megkelt, már meg is formáztam, töltöttem, de mégis inkább csak reggel sütném ki? Ha így berakom a hűtőbe, nem fog túlkelni egy éjszaka alatt? Hiszen már egyszer jól megkelt este.
Tapasztalatok?
készre formázva még én sem próbáltam, szerintem a keléstől deformálódik a tészta, nem lesz szép a végeredmény.
én is csak az összeállított tésztát tettem hűtőbe, másnap kicsit átgyúrva készítettem belőle sütit, úgy nagyon finom lett.
Ha mindenképp formázni akarod, fagyasztóba tedd be,
sütés előtt kiveszed kelni és sütheted is.
Én személy szerint feleslegesnek tartom a hűtőben tárolást ha meg tudom csinálni aznap, főleg azért mert ha nincs szerencsém nem fog tovább kelni a tészta, mert megfázott az élesztő.
"Hivatalosan" egyedül a hajtogatott élesztős tésztát kell hűtőbe tenni.
Gratula:)) ismét egy jó tapasztalattal lettünk gazdagabbak.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!