Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kelttészta kelesztés és...

A kelttészta kelesztés és formázás után is éjszakázhat a hűtőben?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy az működik, hogy csak simán összegyúrom az alapanyaokat és bedobom a hűtőbe éjszakára, ott megkel, és reggel formázom, sütöm.

De mi van akkor, ha este már megkelt, már meg is formáztam, töltöttem, de mégis inkább csak reggel sütném ki? Ha így berakom a hűtőbe, nem fog túlkelni egy éjszaka alatt? Hiszen már egyszer jól megkelt este.

Tapasztalatok?



2011. nov. 16. 02:27
 1/9 anonim ***** válasza:
42%
Az élesztő elkezd lebomlani és megsavanyodik a tészta. Bár még nem próbáltam, írd majd meg hogy hogy sikerült.
2011. nov. 16. 04:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Én már csináltam így, nem is egyszer. Nagyon szép lesz a tészta, nem fog túlkelni, sem megsavanyodni.
2011. nov. 16. 05:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A hütöben töltött idö után át kell gyúrni még egyszer a tésztát, mert különben túlkel. A formázást csak utána lehet megcsinálni.
2011. nov. 16. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

készre formázva még én sem próbáltam, szerintem a keléstől deformálódik a tészta, nem lesz szép a végeredmény.

én is csak az összeállított tésztát tettem hűtőbe, másnap kicsit átgyúrva készítettem belőle sütit, úgy nagyon finom lett.

2011. nov. 16. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha mindenképp formázni akarod, fagyasztóba tedd be,

sütés előtt kiveszed kelni és sütheted is.

Én személy szerint feleslegesnek tartom a hűtőben tárolást ha meg tudom csinálni aznap, főleg azért mert ha nincs szerencsém nem fog tovább kelni a tészta, mert megfázott az élesztő.

"Hivatalosan" egyedül a hajtogatott élesztős tésztát kell hűtőbe tenni.

2011. nov. 16. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Éjszakázhat, de utána formázd csak.
2011. nov. 16. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
végül kipróbáltam. este meggyúrtam, kelesztettem, formáztam, és benyomtam a hűtőbe a kivajazott tepsin. reggel meg csak kivettem, és még a hideg sütőbe raktam. tökéletes bukták és kakaóscsigák lettek. szóvsal üzenem: működik!
2011. nov. 18. 17:08
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Gratula:)) ismét egy jó tapasztalattal lettünk gazdagabbak.

üdv.

2011. nov. 18. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Jó ezt tudni!

:)

2011. dec. 19. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!