Rétesre hogyan tegyem a tölteléket? Egy sorba vagy szét szórva?
mi szétszórva szoktuk, de a szélén hagy egy kis helyet,
és óvatosan csavard fel a lapokat, be szoktuk olajozni őket, hogy ne tapadjanak le, és sodrófa segítségével szoktuk felgöngyölni. Mi a túrósat, mákosat össze zsoktuk keverni gyalult tökkel, így több lesz a töltelék, és amúgyis semleges íze van. A tészta tetejét megkenjük egy kis tojás fehérjével, vagy cukros tejjel hogy szép barna legyen, hamar átsül, ha szép szine van akkor a belseje is hamar kész :)
juj a mamám és anya rengeteget szoktak készíteni. ez az igazi magyar édesség :P (túrós /mazsolával vaniliával és citromhéjjal/, mákos, almás/fahéjjal/, meggyes/vagy szilva, olyan szilvásgombóc íze lesz/, darás lekváros, tök helyett édes kerek répát is szoktunk bele tenni.) de van rántásos rétes is.
amúgy szétszórva, vagy több sorba egymás mellé, csak a szélén ne follyon ki, meg ne legyen túl folyós a töltelék. úgy is lehet h egy tészta és akkor egyik felébe ez másikba az, utólag úgyis el lesz vágva.
aki nem szeret tésztát nyújtani vannak rétes lapok is a boltba. csak vigyázni kell össze ne törjenek. mi ki szoktuk zsírozni a tepszit, mielőtt belerakjuk. a tetejét viszont ne felejtsd el megkenni. úgy a finom ha szép szine van és nem marad sápadt. mikor már illata van akkor kezd jó lenni a lényeg ha tököt raksz bele, akkor azokat nagyon kis darabokra kell gyalulni vagy reszelni, és előttem indig besózod, mielőtt a ötltelékhez kevered, hogy kiengedje a sok levét magából, így ha leszűröd nem fog elázni a tészta, apróban sokkal könnyebben átsülnek, villával böködöm sütés közben, vagy már előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!