Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkesziteni? Egy...

Hogyan kell elkesziteni? Egy ilyen boros martasos hust szeretnenk..

Figyelt kérdés

megvan a hus felkockazva hozzavalok megvannak. hogyan tovabb ...haveriokkal osszeultunk s na...:)legysi pontos leirast

L/15


2009. ápr. 29. 19:57
 1/2 anonim válasza:

Vörösboros pusztapörkölt


Hozzávalók:

60 dkg marhalábszár,

50 dkg burgonya,

15 dkg vöröshagyma,

3 dkg édes-nemes fűszerpaprika,

2 gerezd fokhagyma,

2 db paradicsom,

2 db paprika,

2 dl száraz vörösbor,

10 dkg sertészsír,

Őrölt kömény,

Só.


Az előhevített zsíron lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.

Meghintjük a fűszerpaprikával, majd felöntjük kevés vízzel.

Beletesszük a nagyobb kockákra vágott marhahúst, a karikára vágott paradicsomot, és paprikát, és megsózzuk.

Nem túl erős tűzön pörköljük.

Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, alaposan megmosott, és cikkekre vágott burgonyát.

Ízesítjük kevés őrölt köménnyel, áttört fokhagymával és vörösborral.

Együtt készre főzzük.


Elkészítési idő: 65 perc

Egy adag: 2600kJ/620 kcal

Ajánlott ital: mátraaljai kékfrankos cabernet

2009. máj. 16. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:

Balatoni mustos pecsenye



Hozzávalók (6 személyre):

1 kg sovány sertéscomb,

5 dl must,

1 szál sárgarépa,

1 szál petrezselyemgyökér,

2 db zöldpaprika,

2 db friss paradicsom,

1 kis fej vöröshagyma,

3 szem feketebors,

10 dkg zsír,

3 szem borókabogyó,

3 dkg liszt,

Só - ízlés szerint.


Előkészítés:

A paradicsomot és a kicsumázott zöldpaprikát nagy kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret lereszeljük.

Elkészítés:

A húst lábasba helyezzük, és zsíron körbesütjük, majd hozzátesszük a hagymát, a reszelt sárgarépát, a petrezselymet, a zöldpaprikát, és néhány percig még pirítjuk.

Ezután belerakjuk a paradicsomkockákat és pároljuk, később pedig beleöntjük a mustot, sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, emeljük ki deszkára, szeleteljük, és meleg tálon helyezzük el. Levét leszűrjük, megszórjuk liszttel, jól kiforraljuk, és a húsra öntjük. Kapros galuskával vagy más, ízlés szerinti körettel tálaljuk.

2009. máj. 16. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!