Mit csinálhatnék a megmaradt nokedliböl, a tojásoson kivül?
spenótos nokedli sajttal :
1 csomag mirelit parajpüré
2 tojás
rizsliszt, amennyit felvesz
só
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
olívaolaj
12%-os tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
reszelt sajt
A parajpürét felolvasztjuk, belevegyítjük a 2 tojást, a sót, borsot, szerecsendiót, majd annyi rizslisztet, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. A nokedlit enyhén sós, forrásban lévő vízbe kiszaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük, majd olívaolajon átforgatjuk. A tetejére fokhagymás tejföl és reszelt sajt kerül. Jó étvágyat!
Az előző recept jó egyébként, de sajna nem már meglévő nokedlihez ad valamit.
Főzhetsz kis pörköltet is, hozzá egy kis ubisalit és kész is a fejedelmi kaja!
Nekünk van egy új kedvencünk!Imádjuk!
Valamelyik maggi vagy knorr tasakon láttuk!
Csinálsz darálthúsból milánói porból Milánóit!A kész nokedlit berakod tepsibe már összekeverve a szószal!Öntesz rá tejfölt és amikor "megsül" reszelsz rá jó sok sajtot és visszarakod még a már elzárt sütöbe!Isteni finom!Mikor elöször csinált apum csak azért ettem mert nagyon éhes voltam!dE mikor megkóstoltam...hmmm....
Azóta hetente 1szer 2szer ez van itthon is!:)
Túrós galuska(+tejföl, sült vaj, só)
Fagyaszd le tálcán!
csinálhatsz belőle édeset is :)
fahéjas-mézes galuskát
a galuskát megfuttatod egy kis vajon, és ráöntesz egy fél pohár meleg tejet, amiben feloldottál egy kanál mézet, majd beleöntöd egy jénaiba és átsütöd forró sütőben - fahéjas porcukorral megszórva lehet is ennyi - nyamm :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!