Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segít valaki gombóclevest főzni?

Segít valaki gombóclevest főzni?

Figyelt kérdés

Nagyon megkívántam, de még sosem csináltam ilyen levest! Nem a hús- vagy májgombóc leves érdekel, hanem a hagyományos krumpligombóc :) Kérlek mindent írjatok le róla! Szilvás gombóc nem lesz utána, úgyhogy szorítkozzunk kb 4 tányéros levesre, nem ám 1 kg krumpliból gyúratjátok velem a tésztát :)

Feladat adott, nagyon megköszönném a segítségeket!

Legyen szép napotok!


2011. szept. 20. 11:13
 1/10 anonim ***** válasza:
írd be a G-be, hogy "nyírségi gombócleves", annak csak a gombócát csináld meg egy kis zöldséglevesbe. az csak 15 deka krumpliból van:))
2011. szept. 20. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem írom be! Nincs itthon zöldségem. Direkt írtam, hogy a legalapabb, hagyományos gombóclevesben segítsetek! Nem tudok boltba se menni, mert beteg vagyok! Azért kössz
2011. szept. 20. 11:33
 3/10 anonim ***** válasza:

Néhéz volt megtalálni.

Google második találata

[link]

2011. szept. 20. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Segítek!:)


Krumpligombóc leves


Hozzávalók:


2 szem közepes burgonya

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db paradicsom

1 db paprika

2 db sárgarépa

1 db zöldség

1 db tojás

zeller zöldje

delikát ételízesítő

só, bors

kevés zsiradék

kevés liszt


A sárgarépát és a zöldséget tisztítás után felkarikázzuk, és kevés olajon megfuttatjuk, majd felengedjük 1,5 l vízzel, beletesszük az ízesítőt, puhára főzzük. Közben a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és puhára főzzük.

A vöröshagymából, paprikából, paradicsomból, és a fokhagymából lecsóalapot készítünk, és teszünk bele jófajta őrölt pirospaprikát, borsot tetszés szerint. Felöntjük a burgonya levével, jó puhára főzzük, majd a megpuhult zöldséges levesre szűrjük. (Aki szereti a zöldségeket annak nem kell leszűrni.)

A burgonyát villával összezúzzuk, sózzuk, borsozzuk, kevés petrezselyem is mehet bele, bár én ételízesítőt tettem bele, hozzáütjük a tojást, jól kikeverjük, és kevés(8 dkg) liszttel besűrítjük. A forró levesbe kis gombócokat készítünk belőle. Amikor feljön a leves tetejére már kész is.

Jó étvágyat!!:)

2011. szept. 20. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Na, megcsináltam, és nagyon finom! Annyiban módosítottam a receptet, hogy a lecsó alapot leturmixoltam és úgy raktam a levesbe, így sűrűbb lett tőle.
2011. szept. 20. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Aha..,és Te a kérdező vagy egy személyben csak más nickkel...?
2011. szept. 20. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem a kérdező vagyok! Neki is ennyi a %-a?
2011. szept. 20. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Ja, és nekem volt itthon zöldségem! :)
2011. szept. 20. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor jó..,nem tudom mennyi a %-a a kérdezőnek,csak furcsáltam,hogy egy válaszoló reflektál úgy a kérdésre,mintha a kérdező tenné,aki elkészitette ezért gondoltam a kérdező van a válaszadó mögött,csak más nicknévvel:D
2011. szept. 20. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Éljen a krumpligombóc leves:))
2011. szept. 20. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!