Segít valaki gombóclevest főzni?
Nagyon megkívántam, de még sosem csináltam ilyen levest! Nem a hús- vagy májgombóc leves érdekel, hanem a hagyományos krumpligombóc :) Kérlek mindent írjatok le róla! Szilvás gombóc nem lesz utána, úgyhogy szorítkozzunk kb 4 tányéros levesre, nem ám 1 kg krumpliból gyúratjátok velem a tésztát :)
Feladat adott, nagyon megköszönném a segítségeket!
Legyen szép napotok!
Segítek!:)
Krumpligombóc leves
Hozzávalók:
2 szem közepes burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
2 db sárgarépa
1 db zöldség
1 db tojás
zeller zöldje
delikát ételízesítő
só, bors
kevés zsiradék
kevés liszt
A sárgarépát és a zöldséget tisztítás után felkarikázzuk, és kevés olajon megfuttatjuk, majd felengedjük 1,5 l vízzel, beletesszük az ízesítőt, puhára főzzük. Közben a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és puhára főzzük.
A vöröshagymából, paprikából, paradicsomból, és a fokhagymából lecsóalapot készítünk, és teszünk bele jófajta őrölt pirospaprikát, borsot tetszés szerint. Felöntjük a burgonya levével, jó puhára főzzük, majd a megpuhult zöldséges levesre szűrjük. (Aki szereti a zöldségeket annak nem kell leszűrni.)
A burgonyát villával összezúzzuk, sózzuk, borsozzuk, kevés petrezselyem is mehet bele, bár én ételízesítőt tettem bele, hozzáütjük a tojást, jól kikeverjük, és kevés(8 dkg) liszttel besűrítjük. A forró levesbe kis gombócokat készítünk belőle. Amikor feljön a leves tetejére már kész is.
Jó étvágyat!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!